Show menu

Zmaga Velenjčanov na prvi tekmi osmine finala evropskega pokala

14. 2. 2021

Rokometaši velenjskega Gorenja so v nedeljo odigrali prvo tekmo osmine finala evropskega pokala EHF. V domači dvorani so bili boljši od Borca iz Banja Luke z 32:28. 


Prvih 20. minut smo gledali izenačen boj. Ose so v tekmo vstopile zadržano, gostje iz Banja Luke pa so se izkazali v obrambi. V 21. minuti je za zadetek prednosti domače ekipe poskrbel Tilen Sokolič (9:8). Velenjčani so pohodili plin in se v 24. minuti uspeli odlepiti za +3 z zadetkom Aleksa Kavčiča (13:10). Do glavnega odmora so Velenjčani poskrbeli za še dva zadetka, v 29. Minuti je bil uspešen Ibrahim Haseljić, v 27. Minuti pa je zadel Sokolič. Črno - rumeni so na odmor odšli s prednostjo petih golov, 15:10.


S petemi goli prednosti so ose v drugi počas vstopile prepričljivo. V 36. minuti je Kenan Pajt, s tretjim zaporednim golom, povišal prednost ekipi za + 7 (20:13). Velenjčani so visoko prednost vzdrževali do 51. minute, ko je za 30:23 zadel Aleks Kavčič. V končnici tekme so gostje iz Banja Luke povišali tempo in se v zadnjih štirih minutah, s tremi zaporednimi goli, osam približali na 31:28. V 60. minuti srečanja so Velenjčani izkoristili sedemetrovko, ki jo je izvajal Sokolič in srečanje zaključili s štrimi zadetki prednosti, 32:28. 


Najboljši strelec tekme je bil Sokolič z desetimi zadetki, sledil mu je A. Kavčič z devetimi.


Ekipi se bosta na drugi tekmi pomerili v Banja Luki v soboto, 20. 2. 2021.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

“Dejstvo je, da smo imeli že 7 golov prednosti, ki smo jih v končnici izgubili. Čakamo še eno tekmo v Banja Luki. Dobro se zavedamo, da nas čaka res težka tekma. Sigurno smo v drugem polčasu dobili preveč golov s črte, kar je potrebno analizirati in popraviti. Pred nami je druga tekma, to je bilo privih 60. minut. V rokometu je prednost štrih golov nič, po drugi strani pa veliko. Vse je odvisno od nas.”


Aleks Kavčič, igralec Gorenja Velenja:

“Napadalno smo bili zelo korektni. Sicer je vedno prostor za napredek. Do naslednje tekme moramo predvsem delati na obrambi.”


Evropski pokal EHF, 1. tekma osmine finala - nedelja, 14. februar 18:00 (Rdeča dvorana, Velenje)

GORENJE VELENJE : BORAC BANJA LUKA 32:28 (15:10)

GORENJE VELENJE: Panjtar (8 obramb), Taletovič (1 obramba), Sokolič 10, Aleks Kavčič 9, Pajt 6, Haseljić 3, Miklavčič 2, Grmšek 2, Tajnik, Starc, Drobež, Komar, Verdinek, Jovičić, Predović, Ravnikar


Prijavi se na e-novice

Prijavi se