Show menu

Velenjčani suvereno opravili z moštvom LL Grosista Slovana

4. 2. 2021

V četrtek je v velenjski Rdeči dvorani potekal dvoboj med ekipama Gorenja Velenja ter LL Grosista Slovana. V domači dvorani so bili boljši črno - rumeni, ki so tekmece premagali z 28:19 in se na lestvici Lige NLB povzpeli na drugo mesto.

 

Tekmo so povedli Velenjčani v 1. minuti z zadetkom Timoteja Grmška (1:0). Domačini so tekmo začeli dobro organizirani, s strnjenimi obrambnimi vrstami, vrata domače ekipe pa je uspešno branil Aljaž Panjtar. V 12. minuti so bile ose v prednosti že +4, po uspešnem strelu Aleksa Kavčiča (7:3). Velenjčani so dobro izkoristili napake gostov v obrambi in s hitrimi protinapadi nizali gole. V 21. minuti je za 12:5 zadel Kavčič, razliko +7 pa so črno - rumeni držali do konca polčasa, ko so na odmor odšli s prednostjo 15:8. 

  

Drugi polčas so Velenjčani nadaljevali z dobro igro, vrata domače ekipe pa je branil Emir Taletović. V 32. minuti je za +8 (16:8) streljal Matic Verdinek. V 42. minuti so Ljubljančani uspeli razliko zmanjšati na 18:15, a so jim domačini odgovorili že v naslednjih treh minutah. V 44. minuti je za +6 streljal Domen Tajnik (21:15). Ose so prednost zadržale in jo do konca tekme še povišale. V 60. minuti je za zadnji zadetek poskrbel Kenan Pajt, za končni izid 28:19.  


Pri Velenjčanih sta bila najboljša strelca Domen Tajnik z osmimi in Aleks Kavčič s šestimi goli.


Naslednja tekma čaka rokometaše Gorenja Velenja naslednji četrtek, 11. 2. 2021, ko se bodo na Koroškem pomerili s Slovenjgradčani.


Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja: “V tekmo smo vstopili dobro organizirani in angažirani. Vedeli smo, da nas čaka težek boj, kljub temu, da je Slovan izgubil dva pomembna igralca, fantje “grizejo” na parketu. To se jim vidi v obrambi kot v napadu. Maksimalno smo se pripravili na njih in že v prvem polčasu pokazali, da smo gospodarji na tem parketu. Drugi polčas smo začeli slabše, a smo se nekje do polovice polčasa pobrali in do konca ohranili razliko golov.”


David Svečko, rokometaš LL Grosista Slovana: “Mislim, da smo v prvem polčasu naredili preveč napak v obrambi. To je nasprotna ekipa dobro izkoristila in s protinapadi dobro prerešetala. Veliko moramo še delati na obrambnih nalogah, ampak za nas prihajajo tekme, na kateri moramo iskati svoje točke. Gorenju Velenju pa čestitam za današnjo zmago.”


15. krog (Liga NLB), 4. februar, 18:00 (Rdeča dvorana, Velenje)

GORENJE VELENJE : LL Grosist Slovan 28:19 (15:8)

GORENJE VELENJE: Panjtar (4 obrambe), Taletović (9 obramb), Tajnik 8, Aleks Kavčič 6, Verdinek 4, Haseljić 2, Pajt 2, Grmšek 2, Miklavčič 1, Sokolič 1, Jovičič 1, Predović 1, Starc, Drobež, Mlivić, Ravnikar

Prijavi se na e-novice

Prijavi se