Show menu

V osmino finala evropskega pokala proti Banjaluki

22. 12. 2020

Danes, 22. decembra, je bil na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) izveden žreb za osmino finala evropskega pokala. Žreb je črno - rumenim namenil nasprotnika iz Banjaluke, RK Borac.


V letošnjem tekmovanju za evropski pokal so se črno - rumeni predstavili kot zahtevni tekmeci. V 3. krogu so brez težav odpravili finsko ekipo Rihiimäki Cocks, s skupnim izidom 62:52. 


Ekipa iz Banjaluke pa se je v 3. krogu merila proti ekipi iz Kosova, KH Besa Famgas.  Z veliko truda in napora so strli odpor kosovskih tekmecev s skupnim izidom 45:44.


Prva tekma tretjega kroga bo na sporedu 13.  februarja v Rdeči dvorani, povratna tekma pa teden dni kasneje v Banjaluki. 


Tilen Sokolič, rokometaš Gorenja Velenja: 
"Posebnih želja na žrebu nismo imeli. Mislim, da je rezultat v veliki meri odvisen od naše igre, ne glede kdo nam stoji nasproti. V dvoboj bomo šli samozavestno, z jasnim ciljem, da smo po dveh odigranih tekmah boljši. Najbolj si želim, da bosta tekmi odigrani. Vsi vemo kakšna je trenutna situacija in tu moramo najprej poskrbeti za zdravje in varnost. Želim si, da bomo tako mi, kot tudi igralci ekipe RK Borac zdravi. Od nas pričakujem, da bomo v obe tekmi šli s ciljem, da ju zmagamo in napredujemo v Evropi. Vsaka tekma je zgodba zase. Na obe se bomo dobro pripravili in na koncu videli kaj nam to prinese.”

Prijavi se na e-novice

Prijavi se