Show menu

Rokometaši Gorenja Velenja prepričljivo v osmino finala evropskega pokala

19. 12. 2020

Rokometaši velenjskega Gorenja so v soboto odigrali povratno tekmo tretjega kroga proti Riihimäki Cocks. Tudi na povratni tekmi so strli odpor finske ekipe in se uvrstili v osmino finala evropskega pokala. Od finske ekipe so bili boljši z 32:27.  

 

Priložnost za prvi napad so dobili Finci, a ga niso izkoristili. Črno - rumeni pa so tekmo začeli odločno, z gibljivo obrambo in hitro igro v napadu. V 3. minuti je za + 3 (0:3) zadel Domen Tajnik. Do 6. minute so se domačini uspeli pribljižati na -1 (3:4). Težave je Fincem povzročal velenjski vratar, Aljaž Panjtar, z dobro obrambo. V 26. minuti so Velenjčani povedli že s +5 (10:15), ko je mrežo domačinov zatresel Tilen Sokolič. Ekipa črno - rumenih je zalogo petih zadetkov držala do konca prvega polčasa (13:18). 

 

 

Velenjčani so tudi v drugi polčas stopili odločno. V 34. minuti je na gol domačinov uspešno streljal Aleks Kavčič za +7 (15:22). V nadaljevanju srečanja so Velenjčani nekoliko popustili, domačini pa so se do 54. minute uspeli pribljižati na -3 (25:28). V končnici tekme so črno - rumeni ponovno pohodili plin in na koncu slavili zmago s petimi zadetki prednosti (27:32). 

 

 

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Aleks Kavčič s sedmimi zadetki. 

 

Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja:

“Po dobro odigrani tekmi v Velenju smo tudi drugo tekmo odigrali zelo korektno. V tekmo smo stopili resno. Zavedali smo se, da nam bodo domačini predstavljali velik izziv na njihovih tleh. Taktično smo se zelo dobro pripravili in skozi celotno tekmo držali visok tempo igre. Kljub temu, da smo na koncu malo popustili, zmaga potuje z nami v Velenje.”

 

 

Sobota, 19. december, 16:00 (Cocks Areena, Riihimäki)

RIIHIMÄKI COCKS : GORENJE VELENJE 32:27 (13:18)

GORENJE VELENJE: Panjtar (14 obramb, 1 gol), Taletović, Aleks Kavčič 7, Sokolič 5, Haseljić 4, Tajnik 4, Pajt 4, Grmšek 3, Miha Kavčič 2, Miklavčič 1, Lončar 1, Starc, Drobež, Komar, Predović, Ravnikar 

Prijavi se na e-novice

Prijavi se