Show menu

Črno - rumeni iz Ljubljane z visoko zmago

16. 12. 2020

Varovanci velenjskega trenerja Zorana Jovičića so v sredo odigrali še zadnjo tekmo državnega prvenstva v tem letu. Drugič v sezoni so se pomerili proti novincem med prvoligaši, MRK Ljubljana. Ponovno so upravičili vlogo favorita in nasprotnike premagali s 34:24.


Velenjčani so se z Ljubljančani pomerili že v 1. krogu in jih na domačih tleh premagali s 30:18.


Priložnost za prvi napad so dobili domačini, a ga niso izkoristili. Na drugi strani je sodnik že v prvi minuti pokazal rumeni karton Slavku Eraku, Domen Tajnik pa je s sedemetrovko zadel za 1:0. Napake domačinov so do 6. minute Velenjčani izkoristili že s tretjo sedemetrovko, ko je za +3 (0:3) zadel Kenan Pajt. Težave je Ljubljančanom povzročal tudi velenjski vratar, Aljaž Panjtar, z dobro obrambo. V 25. minuti so bili črno - rumeni v prednosti že +9 (5:14). Ekipa črno - rumenih je na odmor odšla z desetimi zadetki prednosti (6:16).


V drugem polčasu je trener črno - rumenih na parket poslal mlajše igralce, Panjtarja pa je v golu zamenjal Emir Taletović. Za +11 je v 36. minuti poskrbel Ibrahim Haseljić (6:17). Gostujoče ekipa je tudi v nadaljevanju tekme držala visoko prednost. V 51. minuti je za +15 streljal Branko Predović (16:31). Domačini so razliko do konca tekme uspeli nekoliko znižati, a so se na koncu zmage s +10 veselili Velenjčani. Končni rezultat tekme je bil 24:34.


Najboljši strelec velenjske ekipe je bil Ibrahim Haseljič z petimi zadetki.Ibrahim Haseljić, rokometaš Gorenja Velenja:

“Dobro smo odprli prvi polčas in naredili veliko razliko, ki smo jo držali vse do konca tekme. Na zadnji tekmi domačega prvenstva v tem letu smo tako prišli do nove zmage. Jutri že odhajamo na Finsko, kjer bomo dali vse od sebe, da nadaljujemo tekmovanje v evropskem tekmovanju.”


14. krog (Liga NLB), 16. december, 17:00 (Športna dvorana Kodeljevo, Ljubljana)

LJUBLJANA : GORENJE VELENJE 24:34 (6:16)

GORENJE VELENJE: Panjtar (8 obramb), Taletović (7 obramb), Haseljić 5, Tajnik 4, Lončar 4, Sokolič 4, Pajt 3, Miklavčič 3, Aleks Kavčič  3, Ravnikar 3, Predović 3, Drobež 1, Komar 1, Strac, Grmšek, Miha Kavčič


Prijavi se na e-novice

Prijavi se