Show menu

Proti Fincem do zanesljive zmage

12. 12. 2020

Velenjčani so se danes na prvi tekmi v 3. krogu Evropskega pokala EHF pomerili proti finski ekipi Riikimäki Cocks. Zmago s 30:25 so pustili doma.


Tekmo so odprli Finci in v začetnih minutah povedli z 2:0. Za prvi zadetek domačinov je poskrbel Domen Tajnik v 3. minuti (1:2). Kenan Pajt je v 8. Minuti rezultat poravnal na 4:4.  Velenjčani so prednost prvič prevzeli v 10. Minuti z zadetkom Aleksa Kavčiča (5:4). Črno - rumeni so v nadaljevanju prikazali dobro obrambo na čelu z Aljažem Panjtarejem, do 24. Minute pa so Fincem ušli že za +4. To je bilo dovolj, da je za minuto odmora reagiral gostujoči trener. A domačini niso popustili, do 26. Minute so bili v prednosti že za +5 (15:10). Velenjčani so prednost držali do konca prvega polčasa, na odmor pa so odšli s prednostjo 16:11.Drugi polčas so bolje začeli Finci. V 37. Minuti so se Velenjčanom uspeli približati na 17:16, a so jim ose kmalu odgovorile. V 44. minuti je za +3 uspešno zadel Ibrahim Haseljić (21:18). V 53. Minuti so Velenjčani ponovno povedli s +5 (26:21). Prednost so ose držale do konca obračuna, za zadnji zadetek domače ekipe pa je poskrbel Miha Kavčič (30:24), a so na drugi strani mrežo Velenjčanov uspeli zatresti še Finci. Na koncu so se Velenjčani veselili zmage s 30:25. 

Najboljši strelec velenjske ekipe je bil Tilen Sokolič z osmimi zadetki.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: 

“Fantje so obrambo odigrali na nivoju. Bilo je seveda nekaj napak. Menim, da si zaslužimo še kakšen zadetek več. Nismo izkoristili nekaj čistih priložnosti, kar moramo popraviti preden se odpravimo na Finsko. Kljub temu, da smo v prednosti za 5 zadetkov, na Finskem pričakujemo težko tekmo. A rezultata ne gremo branit, ampak gremo po zmago.”


Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velejna:

“V tekmo smo stopili motivirano, saj smo vedeli, da nas čaka zelo težek nasprotnik. Po zaostanku smo se pobrali in prevzeli pobudo do polčasa. Po polčasu je sledil padec, a smo do konca pridobili in ohranili razliko za naslednjo tekmo. Na Finskem nas čaka zelo težka tekma, ki jo bomo, upam, do konca pripeljali v svoj prid.”


Evropski pokal EHF, 3. krog - sobota, 12. december 18:00 (Rdeča dvorana, Velenje)

GORENJE VELENJE : RIIHIMÄKI COCKS 30:25 (16:11)

GORENJE VELENJE: Panjtar (10 obramb), Taletović (3 obrambe), Sokolič 8, Kavčič Miha 6, Kavčič Aleks 6, Tajnik 4, Pajt 4, Haseljić 1, Grmšek 1, Miklavčič, Drobež, Komar, Lončar, Predović, RavnikarGalerija

Prijavi se na e-novice

Prijavi se