Show menu

Pred osami evropski preizkus proti Fincem

11. 12. 2020

Velenjčane v soboto, 12. 12. 2020, čaka tekma v Evropskem pokalu EHF. Na domačih tleh se bodo pomerili proti ekipi iz Finske, Riihimäki Cocks.

 

Velenjčani so se pred štirimi leti s Finci merili na prvi tekmi kvalifikacij za nastop v skupinskem delu Lige prvakov. Črno - rumeni so jih v slovaški dvorani Tatran Handball Arena premagali z 28:25. Od takrat se je veliko spremenilo, Finci pa so postali redni udeleženci evropskega tekmovanja.

 

Velenjčane čaka težka preizkušnja, a v tekmo gredo z dobrimi vtisi. V letošnjem tekmovanju za evropski pokal so se črno- rumeni v drugem krogu predstavili kot zahtevni tekmeci. Ekipo iz Toskane, EGO Handball Siena so po skupnem seštevku odpravili z 61:44. V domačem prvenstvu pa se nahajajo na drugem mestu Lige NLB.

 

Finci so se v drugem krogu merili proti HC Dragunas Klaipeda in jih brez težav odpravili s skupnim seštevkom 72:50.


David Miklavčič, rokometaš Gorenja Velenja: 

“Žreb nam vsekakor ni bil naklonjen, vendar se s stvarmi na katere nimamo vpliva, ne obremenjujemo. Finci so kakovostna ekipa in čakata nas dve zanimivi tekmi. Mi bomo dali vse kar je v naši moči, da preskočimo tudi to oviro.”Evropski pokal EHF, 3. krog - sobota, 12. december 18:00 (Rdeča dvorana, Velenje)

GORENJE VELENJE : RIIHIMÄKI COCKS

Prijavi se na e-novice

Prijavi se