Show menu

Do visoke zmage proti Izoli

5. 12. 2020
Velenjčani so se v soboto, 5. 12. 2020, pomerili proti ekipi iz Izole. Odločeni, da ne ponovijo lanskoletnega spodrsljaja, so že v prvih minutah vzeli vajeti v svoje roke. Na domačem parketu so ekipo iz Primorske premagali z 32:23.


Priložnost za prvi napad so dobili Velenjčani, Izolani pa so si že v prvi minuti prislužili rumeni karton, ki ga je s sedemetrovko izkoristil Domen Tajnik za 1:0. Na drugi strani so gostje uspeli zatresti mrežo črno - rumenih v 4. minuti za 1:1. Velenjčani gostom niso pustili blizu gola, v 15. Minuti z zadetkom Kenana Pajta pa so bili v prednosti že +8 (10:2). Dobro razpoloženi Tilen Sokolič je v 26. minuti uspešno streljal za 15:8. Na odmor so domačini odšli s 6 zadetki prednost (16:10).


Drugi polčas so odprli Izolani v 31. Minuti za 16:11. Črno - rumeni so še naprej vzdrževali visoko prednost. V 43. minuti je za +8 žogo uspešno poslal v gol Ibrahim Haseljić, ki se je po devetih mesecih okrevanja po poškodbi kolena, vrnil na parket. V 51. minuti so Velenjčani gostom ušli že za 9 zadetkov, ko je s sedem metrske črte streljal Pajt (29:20). S prepričljivo prednostjo so se Velenjčani na koncu veselili nove zmage v domačem prvenstvu. Izolane so premagali z 32:23. 


Najboljši strelec velenjske ekipe je bil Tilen Sokolič s sedmimi zadetki.


Rokometaš Gorenja Velenja, Ibrahim Haseljić: 
"Tekmo smo dobro odprli in že na začetku dosegli veliko razliko. Tudi drugi polčas smo nadaljevali prepričljivo in na koncu zasluženo zmagali. Vesel sem, da sem spet nazaj na parketu z ekipo.”


Trener Gorenja Velenja, Zoran Jovičić: 
"Tekmo smo odirali zelo odgovorno in potrpežljivo, še posebej v prvih dvajsetih minutah. Potem je koncentracija nekoliko upadla. Pomembno pa je, da so vsi igralci dobili priložnost. V sredo nas že čaka zelo zahtevna tekma v Mariboru."


12. Krog Lige NLB, 5. December (Rdeča dvorana, Velenje)RK GORENJE VELENJE : RD BUTAN PLIN IZOLA 32:23RK GORENJE VELENJE: Panjtar (8 obramb), Taletović (5 obramb), Sokolič 7, Haseljić 5, Tajnik 5, Pajt 5, Grmšek 3, Lončar 2, Predović 2, Komar 1, Kavčič Miha 1, Kavčič Aleks 1, Komar 1,  Starc, Miklavčič, Drobež, Ravnikar

Prijavi se na e-novice

Prijavi se