Show menu

Do visoke zmage v Ribnici

2. 12. 2020
Velenjčani so v sredo, 2. 12. 2020, odigrali zaostalo tekmo 8. kroga Lige NLB. V Ribnici so premagali domačine in se veselili osme zmage v domačem prvenstvu, na lestvici pa so se povzpeli na drugo mesto.  Ribniško ekipo so premagali z 32:26.


Na parketu se je črno - rumeni ekipi po devetih mesecih, po poškodbi kolena, pridružil Ibrahim Haseljić in k zmagi prispeval en zadetek.


Za prvi zadetek na tekmi je poskrbel Kenan Pajt v 2. minuti za vodstvo gostov 1:0. Tilen Sokolič je mrežo domačinov stresel v 3. minuti za +2 (0:2). Ribničani so rezultat uspeli izenačiti v 4. minuti na 2:2. Po izključitvi Aleksa Kavčiča so v 12. minuti domačini prevzeli vodstvo in se od gostujočih os uspeli odlepiti za +3 (6:3). V 18. minuti je z zadetkom s sedem metrske črte rezultat na 8:8 poravnal Domen Tajnik. V naslednjih minutah smo gledali igro “gol za gol”, kjer si nobena od ekip ni uspela priigrati večje prednosti. V 29. Minuti je za +2 streljal dobro razpoloženi Pajt (12:14). V 30. Minuti so Velenjčani, po minuti odmora na zahtevo Zorana Jovičića, mrežo domačinov zatresli še enkrat in na odmor odšli s prednostjo +2 (13:15). 


V drugi polčas so črno - rumeni vstopili samozavestno. Z zadetkom Aleksa Kavčiča v 34. minuti so bili v prednosti že za +5 (13:18). Z dobro obrambo na čelu z vratarjem Emirjem Taletovićem so Velenjčani v nadaljevanju vzdrževali visoko prednost. V 47. minuti je za +7 streljal Sokolič (20:27).  V 59. Minuti je Ibrahim Haseljić, za zadnji zadetek črno - rumenih v Ribnici, izkoristil napako domače ekipe in uspešno streljal s sedem metrske črte (25:32). Velenjčani so se na koncu veselili visoke zmage z 32:26. 


V Velenjski ekipi sta blestela Domen Tajnik in Kenan Pajt, vsak s 7 zadetki. Sledil jima je Tilen Sokolič s 5 zadetki. 


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: "Riko Ribnica je naš dolgoletni rival. Pričakovali smo težko tekmo, tako da smo veseli, da zmago nesemo domov. Ribničanom želim srečo v nadaljevanju prvenstva.”


Domen Tajnik, rokometaš Gorenja Velenja: “Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Ekipa Ribnice  je v zadnjih letih v samem vrhu slovenskega rokometa. V prvem polčasu smo igrali dobro v obrambi, v napadu pa smo zgrešili preveč priložnosti, zaradi česar si nismo uspeli priboriti večje prednosti. Drugi polčas pa smo že na začetku z dobro obrambo dosegli nekaj lahkih zadetkov, ki smo jih do konca srečanja zanesljivo obranili in s tem zasluženo zmagali.”


8. krog Lige NLB (zaostala tekma), 2. december, 18:00 (Ribnica, dvorana ŠC Ribnica)
RD RIKO RIBNICA : RK GORENJE VELENJEGORENJE VELENJE: Panjtar (4 obrambe), Taletović (10 obramb), Tajnik 7, Pajt 7, Sokolič 5, Kavčič Aleks 4, Grmšek 3, Kavičič Miha 3, Miklavčič 2, Haseljić 1, Starc, Drobež, Komar, Lončar, Predović

Prijavi se na e-novice

Prijavi se