Show menu

Velenjčani prepričljivo v 3. krog evropskega pokala

21. 11. 2020

Rokometaši velenjskega Gorenja so v soboto odigrali povratno tekmo drugega kroga proti EGO Handball Siena. Zmage na tekmi in uvrstitve v 3. krog evropskega pokala so se pričakovano veselili črno- rumeni. 


Velenjčani so ekipo iz Italije prejšnjo soboto na domačih tleh premagali s 32:20. Tokrat pa so bili v gosteh boljši za +5 (24:29). Z zmago v 2. krogu so se tako uvrstili v 3. krog evropskega pokala.


Za prvi zadetek Velenjčanov je poskrbel Aleks Kavčič (1:1). V 5. minuti je za +2 straljal Kenan Pajt (2:4). Ose so tudi v nadaljevanju nasprotnike držale na varni distanci. V 19. minuti je priložnost za zadetek izkoristil Domen Tajnik za +3 (9:12). Za zadnji zadetek Velenjčanov v prvem polčasu je poskrbel Pajt za +4 (12:16), a je na drugi strani razliko uspelo zmanjšati Nikočeviču na 13:16. 


V drugi polčas so Velenjčani vstopili samozavestno. Že v prvih minutah drugega polčasa je sledila serija zadetkov s strani črno- rumenih. Z zadetkom Pajta v 36. minuti so bili v prednosti za 8 zadetkov (14:22). Do 48. minute so Italijani uspeli razliko zmanjšati na 21:25. Kljub zagrizeni igri Italijanov, so Velenjčani tekmo pripeljali mirno do konca in se veselili zmage s +5. Končni rezultat tekme je bil 24:29. 


Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil Kenan Pajt z 9 zadetki, sledil mu je Aleks Kavčič s 7 zadetki.


Benjamin Zbičajnik, pomočnik trenerja Gorenja Velenja: 

“Vedeli smo, da nas v Italiji čaka zelo težka tekma. Mi nismo lovili rezultata, smo pa pričakovali, da se bodo tokrat Italijani predstavili v drugačni luči kot na prvi tekmi v Velenju. Napoved se je uresničila, ampak smo rezultat gradili iz minute v minuto. Imeli pa smo tudi nekaj težav s poškodbami. Čestital bi vsem igralcem za pristop na tekmi in veselim se uvrstitve v naslednji krog EHF tekmovanja.”


Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja: 

“Tekmo smo vzeli resno in bili kljub številnim odsotnim igralcev boljši tekmec v prvem polčasu. V drugem polčasu smo prednost povečali in tekmo pripeljali mirno do konca.”Sobota, 21. november, 19:00 (PalaEstra, Siena)

EGO HANDBALL SIENA : GORENJE VELENJE 24:29 (13:16)

GORENJE VELENJE: Panjtar (12 obramb), Husejnović (3 obrambe), Pajt 9, Kavčič Aleks 6, Sokolič 5, Grmšek 3, Tajnik 2, Drobež 2, Mlivić 1, Velić 1, Miklavčič, Predović, KavčičPrijavi se na e-novice

Prijavi se