Show menu

Velenjčani suvereni proti Dobovi

18. 11. 2020

Črno- rumeni so se na zaostali tekmi 5. kroga Lige NLB pomerili proti Dobovi. Ose so nasprotnike suvereno odpravile s 34:21. 


Tekmo so povedli Velenjčani v 3. minuti z zadetkom Kenana Pajta 1:0. Dobovčani so v prvem delu polčasa osam tesno sledili, v 12. minuti pa celo prevzeli vodstvo s +1 (4:5), a ne za dolgo. Domen Tajnik je za +4 v 22. minuti s 7-metrske črte zatresel mrežo nasprotnikov (10:6). Velenjčani nasprotnikov niso pustili blizu s trdo obrambo, na drugi strani pa so se izkazali v napadu. Ose so na odmor odšle s +6 zadetki prednosti, za zadnji zadetek v prvem polčasu pa je poskrbel Miha Kavčič v 30. minuti (16:10). 


Ekipa iz Šaleške doline je tudi drugi polčas nadaljevala suvereno. V 32. minuti je za zadetek poskrbel Aleks Kavčič (17:12). Za +7 zadetkov prednosti je v 36. minuti zadel Tilen Sokolič. Domača ekipa je tudi v drugem polčasu nasprotnikom postavljala trd zid pred svojim golom. V 54. minuti je za +13 uspešno streljal Tarik Mlivić  (31:18). Velenjčani so pridno izkoriščali napake nasprotnikov in na koncu slavili zmago s 34:21. Benjamin Zbičajnik, pomočnik trenerja Gorenja Velenja: 

“Fantje so tekmo vzeli zelo resno. Od prve minute so dali vse od sebe. S fenomenalno obrambo in napadi in upotševanjem vsega kar smo delali na treningih, so tekmo pripeljali do mirnega zaključka. Priložnost pa so dobili vse igralci, kar si v tej sezoni tudi želimo.”


Miha Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja: 

“Pričakovali smo težko tekmo in se na nasprotnike dobro pripravljali. Na začetku smo že naredili veliko razliko, potem smo nekoliko popustili, a na koncu pokazali kako znamo igrati in tekmo pripeljali mirno do konca.”


Teraš Benjamin, trener Dobove: 

“Prvih 15. min smo nekako parirali Gorenju Velenju, potem pa so Velenjčani pokazali svojo moč. Velenjčani so zasluženo slavili zmago. Zelo dobro so igrali v napadu in obrambi, z veliko vneme in organiziranosti, mi pa smo šli iz napake v napako. Velenju želim vso srečo tudi v evropskem pokalu.”


5. krog (Liga NLB), 18. november, 19:00 (Rdeča dvorana, Velenje):

GORENJE VELENJE: DOBOVA 34:21 (16:10)

GORENJE VELENJE: Panjtar (6 obramb), Taletović (7 obramb), Tajnik 7, Kavčič Miha 7, Sokolič 6, Kavčič Aleks 6, Pajt 4, Komar 2, Miklavčič 1, Mlivić 1, Drobež, Grmšek, Predović, Velić


Fotogalerija 


Prijavi se na e-novice

Prijavi se