Show menu

Visoka zmaga črno- rumenih na 1. tekmi Evropskega Pokala EHF

14. 11. 2020

Velenjčani so se danes na prvi tekmi drugega kroga EHF Evropskega pokala pomerili proti italjianski ekipi EGO Handball Siena. Črno- rumeni so upravičili vlogo favorita in se na domačih tleh veselili visoke zmage z 32:20.

 

Ose so na prvi evropski tekmi igrale brez prisotnosti glavnega trenerja Zorana Jovičića. Hitri test, ki ga je ekipa po zdravstvenem protokolu opravila dva dni pred tekmo, je trenerju pokazal pozitivni rezultat. Tekmo so črno- rumeni vseeno odigrali več kot uspešno, mesto Jovičića pa je tokrat prevzel Marko Oštir, sicer trener mladinske ekipe.

 

Za prvi zadetek Velenjčanov je poskrbel Domen Tajnik v 2. minuti (1:0). Črno- rumeni so s trdo obrambo in hitrimi protinapadi že na začetku pokazali ogromno željo in borbenost. V 11. minuti so bili Velenjčani z zadetkom Aleksa Kavčiča v prednosti že za 5 zadetkov (9:4). V 23. minuti je mrežo nasprotnikov stresel Kenan Pajt (13:9). V nadaljenavju so črno- rumeni naredili nekaj napak, kar so Italijani izkoristili in do konca polčasa uspeli zmanjšati razliko. Na odmor so ose odšle z zadetkom prednosti (13:12).

 

Velenjčani so tudi v 2. polčas vstopili prepričljivo in popravili vtis, ki so ga pustili v zadnjih minutah prvega polčasa. V 31. minuti je za +2  uspešno streljal Sokolič (14:12). Ose so se v nadaljevanju prikazale kot zelo zahteven nasprotnik. V 41. minuti je za +5 zadel Aleks Kavčič (19:14). Domača ekipa je nadaljevala z nizanjem zadetkov in odlično obrambo na čelu z Aljažem Panjtarjem. Na drugi strani pa so gostje začeli vse bolj popuščati. V zadnji sekundi je mrežo nasprotnikov stresel še Branko Predović, kar je ose pripelajo do visoke zmage z 32:20.

 

Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil Tilen Sokolič z 9 zadetki, sledil mu je Aleks Kavčič s 7.

 

 

Benjamin Zbičajnik, pomočnik glavnega trenerja:

"Fantje so se predvsem v 2. polčasu držali tega, kar smo se dogovorili in trenirali čez teden. Tekmo so sicer začeli tako kot znajo, sledilo je nekaj slabših minut. Drugi polčas pa so igrali tako, kot smo vsi hoteli."

 

Tilen Sokolič, rokometaš Gorenja Velenja:

"Ni bila tako enostavna tekma, kot na koncu izgleda. Ko smo napake zmanjšali na minumum smo videli, da smo kakovostno boljši in na koncu zmagali z 12 zadetki. Naslednjo soboto gremo v tekmo samozavestno in mislim, da se moramo nadejati nadaljevanja v tem pokalu."

 

Branko Dumnić, trener EGO Handbal Siena: 

»Iskreno, nisem pričakoval tako visokega poraza. Imamo pa eno "opravičilo" - v Velenje smo namreč prišli brez sedmih igralcev, štirje od teh so bili pozitivni na koronavirus. Igrali smo torej praktično brez menjav. V drugem polčasu smo naredili ogromno tehničnih napak in prejeli lahke zadetke.« 


Evropski Pokal EHF – 2. krog

Sobota, 14november, 18:00 (Rdeča dvorana, Velenje)

GORENJE VELENJE : EGO HANDBALL SIENA 32:20 (13:12)

GORENJE VELENJE: Panjtar (17 obramb), Taletović, Sokolič 9, Kavčič Aleks 7, Tajnik 6, Grmšek 3, Pajt 2, Kavčič Miha 2, Mlivić 1, Predović 1, Ravnikar 1, Starc, Miklavčič, Drobež, Komar, Velić


Fotogalerija

Prijavi se na e-novice

Prijavi se