Show menu

Nova zmaga na domačih tleh

11. 11. 2020

Izbranci Zorana Jovičića so se v 9. krogu Lige NLB pomerili proti novomeški Krki. Ose so bile na domačih tleh boljše z 28:21. 


Trener Zoran Jovičić tokrat ni mogel računali na še vedno odsotnega Ibrahima Haslejića (poškodovana križna vez), Matica Verdineka (poškodba prsta) in Davida Miklavčiča, ki okreva po lažji poškodbi gležnja. Priložnost za igro so dobili mlajši igralci. 


Tekmo so povedli Velenjčani z zadetkom Timoteja Grmška (1:0). V prvih 20. minutah sta ekipi igrali precej izenačeno. Krka se je prikazala kot enakovreden tekmec z nekajkratnim vodstvom za en zadetek. V 21. minuti pa se je Velenjčanom prvič uspelo odlepiti za +2, z zadetkom Domna Tajnika (10:8). V nadaljevanju so domačini prikazali boljšo igro z dobro obrambo. V 25. minuti je za +4 zadel Miha Kavčič (14:10). Črno- rumeni so na odmor odšli s 5 zadetki prednosti, za zadnji zadetek v prvem polčasu pa je poskrbel Tilen Solokič (16:11).


Drugi polčas so Velenjčani nadaljevali z igro, ki so jo prikazali v zadnjih desetih minutah prvega polčasa. Tilen Sokolič je uspešno streljal v 44. minuti za +8 (22:14). Za zadnji zadetek domače ekipe je poskrbel Tarik Mlivič (28:20). Črno- rumeni so se na koncu veselili zmage z 28:21. Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: 

“Naša bramba je bila ponovno na nivoju. Pohvaliti moram vse igralce, saj igramo dejansko brez močnih igralcev - Matica Verdineka, Ibrahima Haseljića in trenutno tudi brez Davida Miklavčiča. V soboto nas čaka že evropska tekma in bo fokus na tej tekmi v prihodnjih dneh.”


Timotej Grmšek, rokometaš Gorenja Velenja: 

“Tekmo smo slabo začeli, a smo kljub napakam uspeli proti koncu prvega polčasa priti do vodstva. V drugem polčasu smo vodstvo stopnjevali in tekmo zaključili z visoko zmago. Priložnost za igro so dobili vsi igralci za kar smo veseli.”


Roman Zarabec, trener Krke: 

“Čestitam igralcem Velenja za zmago. Zopet se je pokazala nezbranost, nezrela igra in preveč tehničnih napak v naši ekipi. To je botrovalo takšnemu rezultatu. Gremo naprej, v nove tekme. Upam, da so se igralci iz tega kaj naučili. Nam še kar nekaj manjka do dobrega rezultata.”9. krog (Liga NLB), 11. november, 18:00 (Rdeča dvorana, Velenje):

GORENJE VELENJE: KRKA 28:21 (16:11)

GORENJE VELENJE: Panjtar (10 obramb), Taletović (7 obramb), Tajnik 5, Pajt 5, Grmšek 5, Sokolič 4, Kavčič Miha 4, Lončar 3, Mlivić 1, Kavčič Aleks 1, Starc, Drobež, Komar, Predović, Ravnikar, Velić


Prijavi se na e-novice

Prijavi se