Show menu

Velenjčani do novih dveh točk proti Urbanscape Loki

5. 11. 2020

Črno- rumeni so danes odigrali zaostalo tekmo 4. kroga Lige NLB proti RD Urbanscape Loka. Velenjčani so bili v dvorani Poden od domačinov boljši z 29:24.


Tekmo so povedli črno- rumeni z zadetkom Tilna Sokoliča z 1:0. Ekipi sta prvo polovico polčasa igrali precej izenačeno. Prvič se je Velenjčanom uspelo odlepiti na +2 v 15. minuti, ko je s sedemetrske črte uspešno streljal Domen Tajnik (6:4). Črno- rumeni so v nadaljevanju vzeli vajati v svoje roke in držali krepko prednost vse do konca polčasa. V 30. minuti je zadel Timotej Grmšek in popeljal ose na odmor s prednostjo +6 (16:10).


Velenjčani so v drugem polčasu še vedno držali varno razliko. V 38. minuti je za +6 mrežo nasprotnikov zatresel Kenan Pajt (19:13). Črno- rumeni so z dobro obrambo, na čelu z Aljažem Panjtarjem, in hitrimi protinapadi dosegali lahke zadetke. V 44. minuti so domačini uspeli nekoliko zmanjšati razliko na 3 gole (17:20), a Velenjčani niso popustili. Dobro razpoloženi Domen Tajnik je v 48. minuti ponovno poskrbel za krepko prednost Velenjčanov s 23:18. Črno- rumeni so tekmo zaključili s petimi zadetki prednosti (29:24). 


Aljaž Panjtar, rokometaš Gorenja Velenja: 

“Za nami je težka tekma, nasprotnik se nam je skozi celotno srečanje dobro upiral. V prvem polčasu smo ustvarili prednost, ki smo jo nato skozi tekmo držali. Pohvalil bi celotno ekipo za pristop, željo in borbo. Škoda le, da je prišlo do nekaterih poškodb na obeh straneh.”


Kenan Pajt, rokometaš Gorenja Velenja:

"Odigrali smo res dobro obrambo in to nam je prineslo zmago. Pristop vseh igralcev je bil zadovoljiv. Čestital bi rad svoji ekipi, kot tudi Urbanscapu Loki za borbeno tekmo. Upam, da bomo odigrali čim več tekem."4. krog (Liga NLB) - zaostala tekma, 5. november, 18:00 (Športna dvorana Poden, Škofja Loka):

URBANSCAPE LOKA : GORENJE VELENJE 24:29 (10:16)

GORENJE VELENJE: Panjtar (15 obramb), Taletović, Tajnik 7, Pajt 7, Kavčič Miha 6, Sokolič 3, Grmšek 3, Kavčič Aleks 1, Starc, Drobež, Komar, Lončar, Mlivić, Predović, Ravnikar, Velić


Prijavi se na e-novice

Prijavi se