Show menu

Velenjčani do novih dveh točk proti RK Jeruzalem Ormož

17. 10. 2020

V 7. krogu Lige NLB so se črno- rumeni na domačih tleh pomerili z RK Jeruzalem Ormož. Kljub temu, da so Velenjčani tekmo začeli slabše od svojih nasprotnikov, so v drugem polčasu pokazali pravo borbenost in zmago s 33:29 pustili doma. 


Na tekmi proti Ormožu trener Zoran Jovičić ni mogel računati na že dolgo odsotnega Ibrahima Haseljića, ki po poškodbi križne vezi še okreva in na Matica Verdineka, ki okreva po poškodbi prsta. 


Črno- rumeni so tekmo začeli nervozno, kar so Ormožani dobro izkoristili že s prvim napadom. V 7. minuti je za drugi zadetek Velenjčanov poskrbel Miha Kavčič (2:4). V nadaljevanju je dobro uigrana ekipa Ormožanov s krepko razliko Velenjčanom povzročala preglavice. V 20. minuti je razliko zmanjšal Kenan Pajt (7:11). Do konca prvega polčasa so se ose uspele Ormožanom približati. Za zadetek domačinov je v 30. minuti s sedemmetrske črte uspešno streljal Domen Tajnik. Prvi polčas je pripradal Ormožanom z enim zadetkom prednosti (14:15).


V 1. minuti drugega polčasa je rezultat poravnal Pajt (14:14). Do 46. minute smo gledali zelo izenačeno igro. Ose so se uspele od nasprotnikov odlepiti z zadetkom Aleksa Kavčiča v 48. minuti (25:23). V nadaljevanju so Velenjčani bolj agresivno in nasprotnike do konca držali na varni razdalji. Zmaga s 33:29 je ostala doma. 


Zoran Jovičič, trener Gorenja Velenja: 

“Zelo težka tekma, kot smo pričakovali. Ormožani imajo dosti izkušenih igralcev in so najbolj uigrana ekipa, ki dosti let igra skupaj. Z borbo in željo fantov smo prišli do takšnega rezultata, kar fantom iskreno čestitam, trgali so parket. Čakajo nas podobne tekme in gremo naprej.”


Miha Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja:

"Vedeli smo, da bo težka tekma. Dobro smo se pripravljali, ampak smo vseeno zelo slabo začeli in nadaljevali. Vseh 60 minut smo se mučili. Tekma ni bila tako lahka, kot bi lahko rekli na podlagi rezultata.”7. krog (Liga NLB), 17. oktober, 19:00 (Rdeča dvorana, Velenje):

RK GORENJE VELENJE: RK JERUZALEM ORMOŽ 33:29 (14:15)

GORENJE VELENJE: Panjtar (1 obramba), Taletović (11 obramb), Kavčič Aleks 7, Pajt 7, Tajnik 6, Miklavčič 4, Sokolič 4, Kavčič Miha 4, Predović 1, Starc, Drobež, Komar, Lončar, Mlivić, VelićPrijavi se na e-novice

Prijavi se