Show menu

Za gol prekratki v Novem mestu

13. 10. 2020

Rokometaši Gorenja Velenja so danes odigrali prvo tekmo po prestani 10 dnevni karanteni, ki se je za nekatere zaključila prejšnji ponedeljek, za ostale pa šele včeraj. Črno- rumeni so imeli teden dni časa za pripravo na težkega nasprotnika,  RK Trimo Trebnje. Rokometaši Velenja so bili v prvem polčasu v lepi prednosti, drugi polčas pa so rezultat poravnali domačini in v zadnjih minutah prevzeli vodstvo. Končni rezultat tekme je bil 29:28. 


Črno- rumeni so sezono pričeli zelo dobro, s trojčkom zmag (Ljubljana, LL Grosist Slovan, Slovenj Gradec), danes pa so v Novem mestu poraz priznali ekipi RK Trimo Trebnje.


Tekmo so povedli domačini z 1:0. Velenjčani so prvi polčas pridno izkoriščali tehnične napake nasprotnikov in prišli do lepe prednosti. Z zadetkom Kenana Pajta v 13. minuti so bile ose v prednosti za 5 zadetkov (3:8). V nadaljevanju se je domača ekipa prebudila in zmanjšala razliko. V 23. minuti je mrežo domačinov stresel razigrani Domen Tajnik za 10:13. Ekipa iz Šaleške doline je na odmor odšla s tremi zadetki prednosti (14:17).


V začetku drugega polčasa so ose še vedno držale prednost. V 35. minuti je za zadetek poskrbel Miha Kavčič (16:18). V nadaljevanju so se domačini prebudili in v 38. minuti poravnali rezultat na 18:18. Ekipi sta si bili ves čas za petami, gledali pa smo zelo izenačeno in napeto igro. V 44. minuti je iz sedemmetrske črtne nasprotnikovo mrežo stresel Tajnik in Velenjčanom priskrbel dva zadetka prednosti (21:23). Trebanjci so prednost prevzeli v 57. minuti in Venejčane tesno premagali z 29:28. 


Najboljši strelec Velenjčanov je bil Domen Tajnik z 10 zadetki. 

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: "Čestital bi igralcem za borbo. Škoda je, da smo imeli v drugem polčasu nekaj napak, obramba pa prav tako ni bila tako čvrsta kot v prvem polčasu. Preigrali so nas na moč in bi rekel, da so na silo zmagali."

LIGA NLB, 6. KROG:

Torek, 12. oktobra, ob 17.30 (Športna dvorana Leona Štuklja, Novo mesto):

RK Trimo Trebnje – RK Gorenje Velenje 29:28 (14:17)


RK Gorenje Velenje: Panjtar 10 obramb, Taletovič, Tajnik 10 (4), Aleks Kavčič 5, Pajt 4, Miha Kavčič 3, Miklavčič 2, Sokolič 2, Grmšek 2, Starc, Drobež, Komar, Lončar, Predović, Ravnikar, Velić


Prijavi se na e-novice

Prijavi se