Show menu

Osice z dinamično igro do lepih rezultatov

6. 10. 2020

Osice so bile minuli vikend precej uspešne saj so na treh dvobojih z vrstniki zabeležile dve zmagi. Tokrat so bile aktivne tri ekipe mlajših selekcij RK Gorenje Velenje – Kadeti, Starejši dečki A in Starejši dečki B. 

 

KADETI

 

V 4. krogu kvalifikacijske skupine D, so igralci Gorenja gostovali pri vrstnikih iz Radovljice.

Od samega začetka so osice z zelo dobro igro v obrambi zagospodarili na igrišču in v 20. min. povedli z 11:5. V napadu je zelo dobro delovala naveza Juršič – Antlej. Polčas se je tako končal z 16:9 za gostujoče igralce.

Tudi v drugem polčasu so rumeno črni igrali čvrsto obrambo in s pametno igro v napadu kmalu povedli za 12 zadetkov. Tekmo so mirno pripeljali do konca in zmagali z rezultatom 32:22.

Priložnost za igro so dobili vsi igralci in jo tudi dobro izkoristili.

Tako osice z štirimi zmagami ostajajo edina neporažena ekipa v skupini.

 

Trener: Borut Plaskan

 

KADETI, 2.oktober, 18:15 (SGTŠ Radovljica)

RK Radovljica : RK Gorenje Velenje 22:32 (9:16)

RK Gorenje Velenje: Notesberg Lesnjak (8 obramb), Miklavžina (6 obramb), Juršič 11, Blažinčič, Antlej 11, Aristovnik 1, Cafuta 5, Pratnekar 2, Guček, Horvat 1,Goršek, Podhovnik, Puklič 1

 STAREJŠI DEČKI A


Proti ekipi ŠRD Sebastjana Soviča so osice zelo dobro odprle tekmo. Z agresivno in gosto obrambo so gostitelje prisili v napake in v neizdelane strele, kar so črno- rumeni znali kaznovati s hitrimi protinapadi in pol protinapadi, katere je kvalitetno realiziral Nik Borovnik. Skozi celotno tekmo so kontrolirali rezultat in igrali organizirano ter pametno v napadu, kar je Velenjčanom na koncu prineslo zanesljivo zmago. Bila je dobra, zanimiva in dinamična tekma, v kateri so prikazali malce več znanja, kot dobri domačini iz Šoštanja. 


Trenerka: Snežana Rodić


Starejši dečki A, 2. oktober, 18:45 (Športna dvorana OŠ KDK Šoštanj)

Drš Sebastjana Soviča: Rk Gorenje Velenje 20:30 (7:17)

Rk Gorenje Velenje: Borovnik 13, Dragić 6, Kalan 3, Glinšek 2, Pečečnik 2, Laznik 1, Zadravec 1, Praprotnik 1, Ucovnik, Pajk, Novak, Kopušar, Guček

 

STAREJŠI DEČKI B


V petek so Starejši dečki B odigrali 2. krog. Zaradi bolezni so se osice k sosedom v Šoštanj podali samo z devetimi igralci.Tekma je bila od samega začetka izenačena. Osice in sovice so se borile in dali vse od sebe. Igralo se je gol za gol. Polčas je pripadel sovicam 10:9. 

V drugi polčas so osice vstopile medlo in gostitelji so povedli za 4 gole, vendar so se fantje z borbenostjo in odločnostjo vrnili v igro in izenačili izid. Vendar jim je na koncu zmanjkalo moči in so gostitelji iz Šoštanja pošteno in zasluženo zmagali z izidom 23:21.

 

Trener: Jani Škerlak


Starejši dečki B, 2. oktober, 17:30, (Športna dvorana OŠ KDK Šoštanj)

Drš Sebastjana Soviča: Rk Gorenje 23:21 (10:9)


Prijavi se na e-novice

Prijavi se