Show menu

Osice z borbeno igro do lepih rezultatov

22. 9. 2020

V soboto sta se na domačih tleh pomerili dve ekipi osic. Prvi so začeli Mlajši dečki A, ki so se pomerili s sovrstniki iz Trbovelj, takoj za njimi kadeti, ki so premagali nasprotnike iz Izole. V ponedeljek pa so se mladinci merili v prestolnici in teden začeli z visoko zmago.


MLAJŠI DEČKI A

Mlajši dečki A so odigrali prvo tekmo v letošnji sezoni. Na domačem terenu so se pomerili z vrstniki iz Trbovelj. Prvi polčas so odigrali dobro in z nekaj lepimi akcijami presenetili nasprotnika. 

Drugi polčas so začeli zelo medlo in popustili v obrambi. Na koncu so bili za odtenek boljši gostujoči igralci. Priložnost za igro je dobila večina fantov. V petek jih čaka nova tekma, ko se bodo v Šoštanju pomerili proti Sovicam.KADETI

V 2.krogu kvalifikacijske skupine D so igralci Gorenja Velenja v domači dvorani gostili vrstnike iz Izole. Že sam začetek je bil za osice stresen zaradi poškodbe Mlivića, ki se je poškodoval v 10. min. Žal poškodba ni nedolžna, zato bo kar nekaj časa odsoten z igrišč. Ta šok domačih igralcev so izkoristili igralci Izole, ki so polčas končali s prednostjo štirih zadetkov (17:21).

V nadaljevanju so osice zaigrale bolj agresivno v obrambi, steklo je tudi v napadu in po napetem zaključku na koncu zmagali z 38:37. Blestel je predvsem motor ekipe Juršič z 14 zadetki, v zaključku tekme pa se je z nekaj odločilnimi goli izkazal tudi Cafuta.

V prihodnjem kolu igralci Gorenja gostujejo v Sevnici.


Trener: Borut Plaskan

Kvalifikacije 1. liga skupina D, 19. september, 16:00 (Rdeča dvorana)

Gorenje Velenje : RK Izola 38:37 (17:21)

RK Gorenje Velenje: Notesberg Lesnjak (11 obramb), Miklavžina (2 obramb), Juršič 14, Mlivić 1, Blažinčič 1, Antlej 3, Aristovnik 3, Cafuta 6, Pratnekar, Guček, Hribar 2, Dragič 2, Horvat 6, Sulejmanović, Komar, Drobež
MLADINCI

Mladinska ekipa RK Gorenje Velenje se je v 2. krogu odpravila na gostovanje v Ljubljano. Velenjčani so srečanje vzeli od prve minute zelo resno in v 14. minuti povedli s 4:7. Gibljiva in čvrsta obramba je povzročala velike težave domačinom, v napadu pa so z domiselno igro uspešno zaključevali dobro pripravljene akcije. V nadaljevanju se osam kljub menjavam prednost ni zmanjšala in polčas so dobili z rezultatom 10:14. 

V drugem polčasu so Velenjčani samo še stopnjevali svojo igro. V 44. minuti so povedli z rezultatom 14:22 in tekmo mirno pripeljali h koncu. Priložnost za igro so dobili vsi igralci in so jo tudi dobro izkoristili.


2. krog prve mladinske lige, 21. september, 19:30 (Športna dvorana Krim)

MRK Ljubljana : RK Gorenje Velenje 22:32 (10:14)

RK Gorenje Velenje: Verboten (0 obramb), Husejnovič (11 obramb), Škrobot, Lah, Mlivič 5, Mrkonjič 2, Stropnik 1, Ravnikar 5, Šmigoc, Kamenicki 3, Velič 5, Einfalt 1, Hudovernik 4, Bizjak 3, Starc 2, Šuntner 1.


Prijavi se na e-novice

Prijavi se