Show menu

Velenjske ose močnejše od Slovenjgradčanov

18. 9. 2020
Varovanci velenjskega trenerja Zorana Jovičića so v petek odigrali tretjo tekmo državnega prvenstva. Na domačih tleh so se pomerili z ekipo iz Slovenj Gradca. Spremljali smo lahko derbi v pravem pomenu besede, na katerem so se zmage z 30:27 veselili črno- rumeni.Tekmo so povedli Velenjčani z zadetkom Aleksa Kavčiča v 2. minuti. Prvi polčas je bil za ekipi precej izenačen. Timotej Grmšek je v 15 minuti za 7:5 uspešno zatresel mrežo nasprotnikov. V 22. minuti so bili črno- rumeni z zadetkom Jerneja Drobeža v prednosti za +3 (12:9). Nasprotna ekipa je v 27. minuti rezultat poravnala na 13:13, a so ose do konca prvega polčasa v nasprotnikovo mrežo uspešno zadele še 3x. Na odmor so črno- rumeni odšli s 3 zadetki prednosti (16:13). Drugi polčas je povedla domača ekipa z dvema zaporednima zadetkoma Davida Miklavčiča za 18:13. V nadaljevanju smo gledali hitro in dobro igro na obeh straneh. V 44. minuti je za 23:20 uspešno zadel Miha Kavčič. S strelom v prazen gol so v 46. minuti zadeli Slovenjgradčani in se osam približali na 23:22. Črno- rumeni jim niso ostali dolžni. S hitrimi napadi in protinapadi so do konca tekme držali prednost. Z zadnjim zadetkom Tilna Sokoliča v 60. minuti  so se domačini veselili zmage s 30:27. 


Najboljši strelec tekme je bil Domen Tajnik s sedmimi zadetki.


Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje:
 “Zelo težka tekma, kot smo pričakovali. Derbi v pravem pomenu besede. Mislim, da je bila tekma zelo zanimiva za gledalce, za nas pa zaradi napetosti malo manj. Čestitam fantom, tekmo smo odigrali tudi za Verdineka, ki okreva po poškodbi. NEkateri so pokazali, da igrajo zelo dobro obrambo in napad. Mogoče smo zgrešili preveč 7 metrovk in izgubili nekaj priložnosti, to moramo popraviti. Sedaj gremo v Loko, kjer nas čaka težko gostovanje. Moramo se dobro pripraviti in videli bomo kaj lahko dosežemo.”Domen Tajnik, rokometaš RK Gorenje Velenje:
“Vedeli smo, da nas čaka težka tekma proti Slovenj Gradcu. Že od nekdaj smo bili zelo izenačeni. Na tekmo smo se pripravljali enako, kot na druge. Na začetku se nismo izkazali v obrambi, v napadu pa je steklo. Do polčasa smo prišli do prednosti.  V drugem polčasu nas je nasprotna ekipa ujela, a smo potem s potrpežljivo igro v napadu prišli do pomembnih zadetkov in potem do zaslužene zmage.”


3. krog (Liga NLB), 18.september, 18:45 (Rdeča dvorana): 
RK GORENJE VELENJE : RK SLOVENJ GRADEC 2011 30:27 (16:13)
GORENJE VELENJE: Panjtar (10 obramb), Taletović (4 obrambe), Tajnik 7, Sokolič 5, Pajt 3, Miklavčič 3, Grmšek 3, Kavčič Miha 3, Kavčič Aleks 3, Drobež 2, Predović 1, Starc, Komar, Lončar, Ravnikar, Velić

Prijavi se na e-novice

Prijavi se