Show menu

Velenjčani začeli s pripravami na novo sezono

24. 7. 2020

Rokometaši Gorenja Velenja so se v petek, 24. julija 2020, zbrali na stadionu ob velenjskem jezeru, kjer so opravili prvi skupni trening pred začetkom nove sezone.


Trener Zoran Jovičić je s svojimi izbranci ob pomoči svojega pomočnika Benjamina Zbičajnika in trenerke za telesno pripravo, Nine Djordjevič, na stadionu ob velenjskem jezeru opravil prvi trening pripravljalnega obdobja za prihajajočo sezono. 


V klubu so pozdravili tudi tri novince, in sicer povratnika iz Slovenj Gradca, Kenana Pajta, občasnega bosanskega reprezentanta, Vladana Lončarja ter levokrilnega rokometaša iz Kopra, Tilna Sokoliča.


Rokometaši iz Šaleške doline bodo v pripravljalnem obdobju večino časa preživeli na relaciji Stadion ob jezeru – Rdeča dvorana. V prvem planu bosta nabiranje telesne moči in kondicije, na popoldanskih treningih pa bodo rokometaši že poprijeli za žogo. Po poškodbi še vedno okreva bosanski reprezentant, Ibrahim Haseljić, ki si je februarja letos strgal križne vezi in tako trenira po posebnem programu.


V okviru priprav bo velenjska ekipa odigrala najmanj 7 pripravljalnih tekem, zaenkrat so potrjene tekme z ekipami Nexeja, Graza ter Zagreba. Prva tekma v državnem prvenstvu pa črno-rumene čaka 5. septembra, ko bodo v domači Rdeči dvorani gostili debitanta v najmočnejši slovenski ligi, ekipo MRK Ljubljana.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Danes smo se na prvem treningu zbrali z novo, pomlajeno ekipo. Veseli smo, da smo ponovno skupaj. Željni smo tekem, komaj smo čakali na začetek priprav in skupnih treningov. Odšlo je sedem igralcev, pozdravili smo dva nova, Sokoliča ter Lončarja, priključili smo tudi nekaj novih igralcev iz mladinskih vrst. V ekipi imamo sedaj kar deset domačih igralcev, tako bodo imeli fantje lepo priložnost, da se izkažejo ter pokažejo, da so iz pravega testa. Želim si samo, da bi bili vsi igralci zdravi, lansko leto res nismo imeli sreče s poškodbami in upam, da bo letos drugače. Vsaka tekma bo zelo pomembna, vemo, da letos ne bo končnice, tako, da bomo morali dati na vsaki tekmi svoj maksimum, če bomo želeli priti do lepega izkupička. Ponovno bomo šli tekmo po tekmo, poskušali dati na parketu vse od sebe in tako graditi lep rezultat.«


CELOTEN RAZPORED TEKEM


FOTOGALERIJA PRVEGA TRENINGA

Prijavi se na e-novice

Prijavi se