Show menu

RK Gorenje Velenje ekipa leta 2019 v Mestni občini Velenje

28. 5. 2020

V sredo je pred Mestno občino Velenje potekala podelitev najboljšim športnikom leta 2019. Tokrat so zaradi trenutnih razmer podelili nagrade le v članskih kategorijah. Nagrado za ekipo leta 2019 je prejela članska ekipa RK Gorenje Velenje. To je že skupno 24. priznanje, ki so ga prejeli velenjski rokometaši v omenjeni kategoriji. 

 

Mestna občina Velenje in Športna zveza Velenje zaradi trenutnih razmer nista mogli izpeljati načrtovane prireditve ob razglasitvi najboljših športnikov v Mestni občini Velenje v letu 2019. Kljub temu so v skladu z veljavnimi navodili pripravili manjši sprejem, kjer so najboljšim športnicam in športnikom lahko močno zaploskali in jim podelili priznanja ter zaželeli obilo športne sreče tudi v prihodnje.

 

V članski kategoriji za ekipo leta 2019 so bili poleg ekipe Rokometnega kluba Gorenje Velenje nominirani tudi NK Rudar Velenje ter Atletski klub Velenje. Črno-rumeni so bili na koncu proglašeni za najboljšo ekipo minulega leta.

 

Tovrstna priznanja so v Velenju prvič podelili leta 1970.  Članska ekipa je bila za najboljši športni kolektiv prvič izbrana leta 1994, trenutni niz pa traja že vse od leta 2001. 

 

Najboljši športnik invalid za leto 2019 je postal strelec Franček Gorazd Tiršek, najboljša športnica invalidka leta 2019 je plavalka Anja Golčer. Naziv športnik leta 2019 si je prislužil nordijski kombinatorec Vid Vrhovnik, športnica leta 2019 je postala športna plezalka Janja Garnbret.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se