Show menu

Mladinci dokazali, da je v Velenju svetla rokometna prihodnost

6. 5. 2020
Z mladinsko selekcijo Rokometnega kluba Gorenje Velenje zaključujemo z uspešnimi zgodbami, ki so jih spisale mlajše selekcije. Tudi mladinci so dokazali, da je razvojni center za mlade nadebudne rokometaše v Velenju izredno močan in da ima velenjski klub svetlo rokometno prihodnost. Z lepimi predstavami in borbeno igro je bila mladinska ekipa letos na dobri poti, da bi osvojila naslov mladinskega prvaka. Osice so v letošnji sezoni osvojile tudi močan mednarodni turnir KEMPA Cup 2020 Nove Veseli na Češkem. 

Mladinska ekipa RK Gorenje Velenje je v letošnji sezoni odigrala 14 tekem v 1. mladinski ligi. Na teh tekmah so dosegli 11 zmag, 1 neodločen izid in 2 poraza, kar jih je uvrščalo na odlično 2. mesto na prvenstveni lestvici. Pred njimi je bila samo ekipa iz Škofja Loke, ki je ob tem, da je odigrala 2 tekmi več, imela enako število neodločenih izidov in porazov.


Mladinci Gorenja so na vseh tekmah v letošnji sezoni prikazali zelo dobre igre. Krasila jih je predvsem velika borbenost in nepopustljivost v obrambi, v napadu pa so igrali zelo hitro in učinkovito. Na tekmo so v napadu povprečno dosegali 30.5 zadetkov (3. najbolj učinkoviti napad v ligi), v obrambi pa so prejemali 25 zadetkov (2. najboljša obramba v ligi). Po končanem jesenskem delu so z 10 zmagami in 1 porazom osvojili naslov jesenskega prvaka. Peter Šiško je bil s 110 goli 1. strelec lige. Januarja je mladinska ekipa rokometnega kluba Gorenje Velenje osvojila močan mednarodni turnir KEMPA Cup 2020 Nove Veseli na Češkem.


Mladinska ekipa je bila letos na dobri poti, da bi osvojila naslov mladinskega prvaka. Kako bi se ta sezona končala ne bomo nikoli izvedeli. Dobre igre, individualni napredek in prave prijateljske vezi so lepa popotnica za svetlo rokometno prihodnost v Velenju.


Marko Oštir, trener mladinske ekipe:

»Mojo mladinsko ekipo moram izredno pohvaliti za vse, kar smo letos naredili na treningih in tekmah. Vodil sem homogeno ekipo borbenih fantov, ki so na vsakem treningu trdo garali, da bi bili najboljši. Rezultat na lestvici je pomemben, še pomembnejši pa je individualni napredek vsakega posameznika, ki je bil v letošnji sezoni res ogromen. Da lahko dobro odigraš 60 minut na tekmi, moraš garati vsak posamezen dan v tednu na treningih. In mi smo letos res garali, ustvarili vzdušje zmagovalne ekipe ter napredovali v smeri, ki prinaša preskok. Kljub temu, da na koncu ne bomo dobili medalje, so ti fantje zame prvaki. Posebej bi se zahvalil vsem fantom letnika 2000 (Komarju, Drobežu, Tajniku, Grmšku in Logarju), ki so bili zadnje leto mladinci. Želim jim veliko uspehov v članskem rokometu in vem, da bodo še napredovali ter pustili pečat v tem športu. Prav tako pa bi se rad zahvalil tudi mojima pomočnikoma Luku Dobelšku in Tonetu Ravnikarju, za velik strokoven in oseben aganžma na vseh treningih in tekmah. Trenirati takšno ekipo in sodelovati z obema pomočnikoma mi je bilo v resnično veselje in velik ponos, zato se že veselim naslednje sezone. Ostanite doma, ostanite zdravi, vidimo se naslednjo sezono, ko gremo po nove zmage.«

Prijavi se na e-novice

Prijavi se