Show menu

Višja sila kadetom preprečila, da bi posegli do najvišje stopničke

4. 5. 2020
Kadetska ekipa Gorenja Velenja je v letošnji sezoni prikazala odlične predstave. Fantje so prikazali velik napredek in sodeč po predstavah bi tudi ta selekcija zagotovo lahko posegla po najvišjih mestih v letošnji sezoni. Ekipa je v predčasno končani sezoni doživela en sam poraz, prav tako je bila daleč najučinkovitejša ekipa sezone 2019/2020.

 

Kadetska ekipa RK Gorenje Velenje je v letošnji sezono odigrala skupno 14 tekem. Najprej so v močni predtekmovalni skupini dosegli 9 zmag in en poraz in tako osvojili prvo mesto. Edini poraz so rokometaši Gorenja Velenja doživeli doma proti vrstnikom iz Celja, zato pa so se jim izdatno oddolžili na gostovanju, kjer so zmagali s kar 16 zadetki razlike. Tudi v četrtfinalni skupini je kadetska ekipa dosegla 4 zmage in prepričljivo vodila na lestvici ter bila na dobri poti na zaključni turnir. 


Ekipa je v povprečju dosegala 40 golov na tekmo (daleč najučinkovitejša ekipa), prejemala pa le 23 golov. Največ zadetkov je dosegel Škrobot Leo in sicer 84.


Konec avgusta je kadetska ekipa osvojila izredno močan turnir na Madžarskem, na turnirju na Češkem pa je v pomlajeni zasedbi osvojila tretje mesto. Žal je letos višja sila preprečila osicam, da posežejo tudi do najvišje stopničke. Je pa zagotovo pred temi igralci s trdim in predanim delom lepa prihodnost.


Borut Plaskan, trener kadetov:

»Žal se je na koncu zgodilo tisto česar sem se najbolj bal. Letošnje sezone je zaradi višje sile na žalost konec. Absolutno je seveda naše zdravje na prvem mestu. Prepričan sem, da bi se na koncu borili za najvišja mesta. Pohvalil bi vse fante za res predano in trdo delo tekom sezone. Napredovali so na individualnem in taktičnem področju, predvsem pa sem vesel, da so postali prava klapa in le takšna ekipa lahko poseže po najvišjih mestih. Zahvala predvsem fantom letnika 2003, katerim želim v mladinski kategoriji veliko uspeha. Upam, da bo situacija dovoljevala, da do konca sezone opravimo še kakšen skupni trening.«

Prijavi se na e-novice

Prijavi se