Show menu

Starejši dečki A zadovoljni z igro in prikazanim v letošnji sezoni

29. 4. 2020

Starejši dečki A rokometnega kluba Gorenje Velenje so s tekmovanji zaključili v četrtfinalni skupini, kjer so bili po štirih odigranih tekmah že uvrščeni v polfinalno skupino. Ekipa je bila na dobri poti ponovne uvrstitve na zaključni turnir najboljših štirih ekip.


Starejši dečki A so v novo sezono zakorakali 19. avgusta. Že po dobrem tednu treningov so fantje odigrali turnir v Tatabanyi, kjer so zasedli 4. mesto. V kvalifikacijski skupini vzhod so tekmovali proti ekipam RK Celje Pivovarna Laško, RK Slovenj Gradec 2011, RK Maribor Branik, RD Moškanjci-Gorišnica, RK Arcont Radgona, RK Jeruzalem Ormož ter RK Drava Ptuj. Na 14 odigranih tekmah so dosegli 11 zmag, 1 neodločen izid ter 2 poraza. S tem rezultatom so si osice priigrale 2. mesto v skupini. 


Ta rezultat jih je pripeljal v četrtfinalno skupino C skupaj z ekipami RD Koper, RD Urbanspace Loka ter RK Maribor Branik. Po štirih tekmah so bili fantje že uvrščeni v polfinalno skupino, ampak se je tekmovanje pred koncem četrtfinalne skupine zaključilo. Ekipa je bila na dobri poti ponovne uvrstitve na zaključni turnir najboljših štirih ekip.


Jaka Hrast, trener starejših dečkov A:

»Zelo sem zadovoljen s prikazanim v prvem delu sezone. Po decembrskem odmoru pa smo imeli nekaj težav s sestavljanjem ekipe ter posledično z igro v obrambi. Nekateri fantje so vidno napredovali in bodo lahko v naslednjem letu dobro popolnili kadetsko ekipo. Prostora za napredovanje pa je še vedno pri vseh ogromno. Verjamem, da vsi kljub virusu vzdržujejo svojo telesno pripravljenost in da se bodo vrnili dobro pripravljeni.«

Prijavi se na e-novice

Prijavi se