Show menu

Ekipa starejših dečkov B prvenstvo končala na prvem mestu četrtfinalne skupine

23. 4. 2020

Starejši dečki B rokometnega kluba Gorenje Velenje so s tekmovanji zaključili v četrtfinalni skupini D, kjer so bili po treh odigranih tekmah na prvem mestu skupine. Žal je tudi njim načrte prekrižal koronavirus, saj bi se lahko fantje po prikazanem zagotovo borili za najvišja mesta v državi.


Sezona, ki se je začela avgusta je bila v prvem delu namenjena bazičnemu delu telesne priprave, v nadaljevanju pa je ekipa začela vpeljevati vse rokometne elemente. S tekmovanji so osice pričele septembra v skupini vzhod, kjer so igrale proti vrstnikom iz RK Celje Pivovarna Laško, RK Slovenj Gradec 2011, RK Drava Ptuj, RK Jeruzalem Ormož, RK Velika Nedelja ter RK Maribor Branik. Starejši dečki B so v skupini odigrali 12 tekem, dosegli deset zmag, en poraz ter en neodločen rezultat, z gol razliko 348 danih zadetkov in 214 prejetih zadetkov. S tem izkupičkom so varovanci trenerke Snežane Rodić zasedli 2. mesto v predtekmovalni skupini, z najboljšo obrambo in drugim najboljšim napadom v skupini. 


V četrtfinalni skupini D so osice za nasprotnike dobile RK Krško, RD Herz Šmartno ter RD Butan Plin Izolo. Zaradi situacije s koronavirusom oziroma prekinitve prvenstva je ekipa starejših dečkov B odigrala samo tri tekme. Osice so dosegle dve zmagi ter en neodločen rezultat, z gol razliko 97 danih zadetkov in 79 prejetih zadetkov. Prvenstvo so rokometaši Gorenja Velenja končali na 1. mestu četrtfinalne skupine D. Cilj in želje ekipe so bile izpopolniti in naučiti igralce čim več tehničnih elementov rokometa. Fantje so dobili občutke in napotke kako igrati skupinsko na različne postavitve obrambe, prav tako pa so osice skozi tekme dobivale možnost za igro in dokazovanje svojih kvalitet. Z vsem naštetim so fantje na dobri poti, da bodo, z veliko mero volje, dela ter energije, čim bolje osvojili vse zgoraj naštete rokometne elemente.


Snežana Rodić, trenerka starejših dečkov B:

»Glede na to, da sem bila s temi fanti prvič in jih iz treninga v trening spoznavala, sem opazila, da so igralci, ki so bili prisotni na vseh treningih dosti hitreje napredovali in osvajali rokometno znanje. Igralci, ki pa so bili odsotni zaradi takšnih in drugačnih obveznosti pa počasneje. Poznalo se nam je, da je bila številčnost ekipe skromna, zaradi tega smo imeli velikokrat otežene treninge. Velikokrat smo se zaradi teh okoliščin pridružili in trenirali tudi z ekipo letnika 2005. Po videnem celotne generacije letnika 2006 v celotni slovenski ligi lahko rečem, da imajo fantje potencial, da lahko v rokometu uspejo.«

Prijavi se na e-novice

Prijavi se