Show menu

Mlajši dečki A dokazali, da se lahko borijo za sam vrh

20. 4. 2020

Mlajši dečki A so z letošnjo sezono zelo zadovoljni, saj je v njihovi igri viden ogromen napredek, tako v tehničnem, kot v taktičnem smislu. Tudi s svojimi rezultati so dokazali, da so kvalitetna ekipa z veliko potenciala. Prvenstvo so mladi rokometaši Gorenja Velenja zaključili z zmago v polfinalni skupini, žal pa jim je načrte, prekrižal koronavirus, saj bi se fantje zagotovo lahko borili za najvišja mesta v državi.


Sezono so mlajši dečki A, kot večina selekcij pričeli na stadionu ob velenjskem jezeru, kjer so opravili bazični del priprav, ki je zelo pomemben dejavnik v vsakem športu. Po opravljenih kondicijskih pripravah je sledila selitev na OŠ Šalek, kjer so osice opravile večino treningov. Po dobrem mesecu priprav in uigravanja se je pričelo državno prvenstvo. V skupinskem delu državnega prvenstva so se mlade osice v skupini VZHOD I pomerile proti ekipam: Celja, Slovenj Gradca, Sebastjana Soviča, Krškega, Hrastnika ter Dobove. Mlajši dečki A so skupinski del končali na drugem mestu. Z malce več sreče bi lahko pristali celo na najvišji stopnički. Po neodločenem izidu v Šoštanju in porazu v Celju, je bilo na koncu dovolj za drugo mesto. V tem delu tekmovanja najbolj izstopa tekma proti Celju doma, ko so mlade ose popikale vrstnike iz Celja in jih premagale s kar osmimi zadetki prednosti. Še lani nepremagana celjska ekipa je v Velenju padla na kolena. V decembru so se udeležili turnirja v Poreču in v konkurenci leto dni starejših prikazali zelo dobre igre in osvojili 9. mesto.


Sledilo je polfinale državnega prvenstva. V skupini VZHOD I so se poleg osic uvrstile še ekipe Sevnice, Krškega in Ormoža. Zaradi koronavirusa, ki je prekinil državno prvenstvo so osice odigrale le eno tekmo. V prvem krogu so se MDA iz Gorenja Velenja pomerili z ekipo iz Krškega in zasluženo slavili. S to zmago pa so mlajše osice nakazale, da bi se lahko, tako kot v prejšnji sezoni borile za najvišja mesta v državi. Žal je koronavirus prečrtal visoko uvrstitev v državnem prvenstvu.


Miha Dobnik, trener mlajših dečkov A:

»S celotno sezono sem izjemno zadovoljen. Pri fantih je viden napredek, tako v tehničnem, kot tudi v taktičnem smislu. Ta ekipa ima veliko potenciala in prepričan sem, da boste v prihodnje še veliko dobrega slišali o teh fantih, ki jih krasi izjemen moštveni duh. To se je pokazalo tudi na domači tekmi, ko smo z osmimi zadetki premagali Celje, po tem ko smo že v 7. minuti srečanja ostali brez prvega vratarja. Ravno zaradi te tekme mi je malce žal, da se prvenstvo ne bo nadaljevalo saj sem prepričan, da bi se borili za naslov najboljšega v državi. Imensko ne bi izpostavil nikogar, je pa dejstvo, da je prostora za napredek ogromno. Kaj bo prinesel ta virus v prihodnosti ne vem, bi pa vsakemu posebej zaželel veliko zdravja in športne sreče.«

Prijavi se na e-novice

Prijavi se