Show menu

Mlajši dečki B zadovoljni z opravljenim delom v letošnji sezoni

16. 4. 2020

Mlajši dečki B so se letos prvič znašli v tekmovalnem sistemu državnega prvenstva v rokometu za mlajše selekcije. Skozi leto so se veliko naučili in dokazali, da so kvalitetna ekipa z veliko potenciala. Prvenstvo so rokometaši Gorenja Velenja zaključili z zmago v polfinalni skupini, žal pa jim je načrte prekrižal koronavirus, tako, da bodo imeli priložnost za dokazovanje ponovno prihodnje leto. 


Osice so komaj čakale začetek sezone, kar se je tudi videlo na prvi odigrani tekmi letošnje sezone, saj je bilo prisotne veliko nervoze proti velikim tekmecem iz Šoštanja. Tekmo so po hudem boju in velikimi nihanji v igri obeh ekip na koncu izgubili. Kar pa osice ni ustavilo. Že na treningih pred naslednjo tekmo so bili osredotočeni in odločeni, da jo dobijo. Na tekmi s Slovenj Gradcem so odigrali odločno in tekmo prepričljivo dobili. Ta tekma je bila dokaz, da fantje dobro trenirajo in se tudi hitro učijo. Na kar je prišla tekma s Celjem, na kateri so osice izjemno uživale in tekmecem niso dopustile, da bi jih presenetili. Zmaga je zanesljivo ostala doma.


Sledil je dolgi tekmovalni premor. Decembra so se varovanci trenerja Janija Škerlaka udeležili turnirja v Poreču, kje so osice zelo uživale. V Poreču so med seboj še bolj povezali in pokazali kaj zmorejo. Po povratku iz Poreča so fante čakali dve zelo pomembni tekmi, obe v istem tednu. Proti sovicam jim je, tako kot na prvi tekmi, zmanjkalo nekaj športne sreče in poguma. Že čez dva dni pa so si z zmago proti Slovenj Gradcu že zagotovili napredovanje v polfinalno skupino. Po novem letu so osice morale odigrati še zadnji krog skupinskega dela proti Celju. In tudi to tekmo proti vrstnikom iz Celja so dobili rokometaši Gorenja Velenja. Nato je bil pred mlajšimi dečki dolg premor, mesec in pol brez tekmovanja. Vmes so odigrali dve tekmi proti deklicam iz Nazarja in tekmo proti vrstnikom iz Celja, da so ostali v tekmovalnem ritmu.


Nato se je tekmovanje za mlajše dečke nadaljevalo s polfinalnimi skupinami. Prvo tekmo bi morale osice odigrati doma, vendar so trenerji iz Dobove prosili za menjavo domačina. Tako so se osice na tekmo v Dobovo odpravile še bolj motivirane in jih z lahko premagali. Na tej tekmi so pokazali pravi obraz in dokazali, da sodijo med TOP 4 ekipe v Sloveniji. 


V skupinskem delu so osice zasedle drugo mesto, s štirimi zmagami ter dvema porazoma. V polfinalnem delu so imeli rokometaši Gorenja Velenja eno tekmo in eno zmago. Na žalost je bila to zadnja tekma v tej tekmovalni sezoni. Osice bodo tako imele priložnost za dokazovanje ponovno naslednjo sezono.


Jani Škerlak, trener mlajših dečkov B:

»Letos sem se prvič znašel v vlogi samostojnega trenerja. S sezono sem zelo zadovoljen in žal mi je, da se je ta predčasno zaključila. Otroci so iz tedna v teden bolj napredovali in osvajali rokometne veščine. Z njimi sem se tudi jaz trenersko razvijal in odkrival čare trenerstva. Ekipa je imela vzpone in padce, vendar smo se po vsakem padcu pobrali in nekaj iz tega naučili. Kot trener sem poizkušal pravično razporediti igralni čas in vsem igralcem dati priložnost za igranje. Mislim, da ima ekipa mlajših dečkov B veliko talentiranih igralcev in da je pred njimi še veliko zmag ter rokometnih izzivov. Kot trener v RK Gorenje Velenje sem opazil, da imajo otroci vrhunske pogoje za treninge in veliko možnosti za napredovanje.«

Prijavi se na e-novice

Prijavi se