Show menu

Najmlajše osice skozi igro razvijale rokometne spretnosti

14. 4. 2020

Medtem, ko so pred časom v okviru  Rokometne zveze Slovenije odločili, da se državno prvenstvo za člansko kategorijo predčasno zaključi in obveljajo rezultati do tistega trenutka, pa so se za končanje sezone odločili tudi pri mlajših kategorijah. Sledijo poročila vseh selekcij, začenjamo pa z najmlajšimi osicami ...


Ekipa mlajših dečkov C je v rokometni sezoni 2019/2020 trenirala trikrat tedensko. V letošnji sezoni se je udeležila štirih turnirjev in odigrala nekaj prijateljskih tekem. Selekcija nima tekmovalnega značaja, namenjena je spoznavanju mladih rokometašev z osnovami rokometne igre in vzgoji mladih športnikov.


Organizator prvega turnirja je bil RK Slovenj Gradec 2011. Naši fantje so se pomerili z domačini in ekipo RK Celje Pivovarna Laško. Mnogo naših fantov je imelo krstni nastop in prav vsi so se odlično izkazali. Začetno tremo so kmalu premagali in odločno dokazali, da postajajo pravi rokometaši, ki uživajo v borbi na rokometnem igrišču.  


Drugi turnir je organizirala ekipa RK Gorenje Velenje. Za domače rokometaše je bil to poseben dogodek, saj so mnogi prvič nastopili pred domačo publiko. Pokazali so velik napredek v igri in odpravili pomanjkljivosti s preteklih tekem.


Udeležili so se tudi tradicionalnega Pokijevega turnirja v Celju, kjer so se pomerili z mnogimi domačimi in tujimi klubi. Med tekmami so se zabavali na napihljivih igralih in spoznavali vrstnike sosednjih klubov.


Zadnji turnir, ki so se ga naši najmlajši člani udeležili, je organiziral rokometni klub DRŠ Sebastjana Soviča. V Mozirju so se Velenjčani pomerili z domačini in ekipo RK Maribor Branik. Pokazali so pozitiven odnos do igre, do nasprotnikov in ogromen napredek v tehničnem in taktičnem smislu.


Barbara Bobinac, trenerka mlajših dečkov C:

»Fantje so se od samega začetka dela lotili resno in redno obiskovali treninge. Skozi igro so spoznavali rokometna pravila, razvijali mnoge spretnosti in se ob treniranju zabavali. Ves čas so kazali veliko željo po napredovanju, zato nas je prekinitev treniranja vse razžalostila, vendar se zavedamo, da je zdravje najpomembnejše. Srčno upam, da se bomo kmalu spet vsi zbrali v Rdeči dvorani in nadaljevali z delom, ki ga imamo vsi radi. Četudi v naši kategoriji ni pomemben rezultat, so fantje zame zmagovalci.«

Prijavi se na e-novice

Prijavi se