Show menu

Mladi Tadej Mazej se poslavlja od matičnega kluba

9. 4. 2020

V rokometnem klubu Gorenje Velenje nadaljujejo s pogovori z igralci za sklepanje novih sodelovanj oziroma podaljševanj le teh. Čeprav se je do sedaj dosti ključnih igralcev strinjalo z novimi pogoji in bodo svojo športno pot nadaljevali pri aktualnem pokalnem prvaku iz Velenja, pa se žal v klubu niso uspeli dogovoriti za nadaljnje sodelovanje z mladim Tadejem Mazejem.

 

21-letni rokometaš je prve rokometne korake napravil prav v velenjskem klubu. Bil je član vseh mlajših selekcij, v sezoni 2015/16 pa je prvič nastopil tudi v članskem dresu. Njegov talent je bil opažen tudi na državni ravni, saj je uspešno zastopal barve tako kadetske kot tudi mladinske reprezentance Slovenije. Najodmevnejši reprezentančni uspeh pa je zagotovo prineslo leto 2018, ko je mladi Velenjčan z ekipo osvojil zlato medaljo na EP do 20 let.

 

Mazeju se je s to sezono iztekla štiriletna pogodba z domačim klubom, odločil pa se je, da bo svoje dragocene izkušnje v nadaljnji karieri nabiral še drugod.

 

Tadej, v klubu ti želimo še ogromno rokometnih uspehov in upamo, da se bodo naše poti še zopet kdaj srečale!

 

Tadej Mazej, rokometaš Gorenja Velenja:

»Na tem mestu bi se rad zahvalil RK Gorenje Velenje, navijačem, soigralcem in vsem, ki so mi pomagali na dosedanji rokometni poti. Klubu želim le najboljše in verjamem, da se v prihodnosti še vidimo v Rdeči dvorani.«

 

Janez Gams, direktor Gorenja Velenja:

»Ne skrivam, da mi je zelo žal, da se s Tadejem nismo mogli dogovoriti za podaljšanje sodelovanja. Moja velika želja je bila, da bi ostal v klubu, prav tako si je tega želel trener Jovičić. Naredili smo vse kar je bilo možno, da Tadej ostane in v matičnem klubu nadaljuje svoj razvoj. Glavni razlog za njegovo odločitev, po njegovih besedah, je premalo priložnosti za igro. Na svoji poziciji ima konkurenco v, po mojem mnenju, trenutno najboljšem slovenskem levem krilu Maticu Verdineku. A kljub temu smo na Tadeja tudi v prihodnje resno računali, ko bi sčasoma prevzel tudi vse pomembnejšo vlogo v ekipi. Seveda pa spoštujemo njegovo odločitev in Tadeju želimo vse dobro na njegovi poti. Verjamem, da se v bodoče naše poti zopet srečajo, saj bo RK Gorenje Velenje vedno njegov dom in bo tukaj vedno dobrodošel!«

Prijavi se na e-novice

Prijavi se