Show menu

Velenjčani zanesljivo v četrtfinale Pokala Slovenije

11. 3. 2020

Rokometaši Gorenja Velenja so se to sredo v gosteh pomerili z ekipo iz Ajdovščine. Z rezultatom 19:30 so se zanesljivo uvrstili v četrtfinale Pokala Slovenije.


Velenjčani v tej sezoni nimajo sreče s poškodbami. V postavi trenerja Zorana Jovičića je tudi tokrat namreč manjkalo kar pet ključnih igralcev. Poškodovane Ibrahima Haseljića, Aljaža Panjtarja, Matica Verdinka, Grego Okleščna ter Miho Kavčiča, so na tekmi v Ajdovščini nadomestili mladinski igralci rokometnega kluba Gorenje Velenje.


Prvi gol na srečanju so iz hitrega protinapada zadeli domači igralci in povedli z 1:0. Vendar vodstvo ni trajalo prav dolgo. Velenjčani so se hitro priključili in v 7. minuti srečanja je za prednost s 4:1 zadel kapetan David Miklavčič. Rokometaši iz Velenja so z dobro obrambo dosegali hitre zadetke in v 20. minuti povedli s petimi zadetki prednosti (5:10). V 28. minuti je za najvišje prvo vodstvo v prvem polčasu s +6 zadel Tadej Mazej (8:14). S takšno prednostjo so črno-rumeni tudi odšli v slačilnico. Za rezultat polčasa, 9:15, je poskrbel Vladimir Bojanić.


V drugem polčasu so priložnost za igro dobili vsi igralci in prav vsi so se tudi vpisali med strelce. V 39. minuti je z dvema zaporednima zadetkoma iz hitrih protinapadov zadel Tadej Mazej in povišal vodstvo na +9 (11:20). Razigrali so se mladinski igralci, tudi v vratih se je izkazal mladi Alen Husejnović. V 55. minuti srečanja je za +10 (18:28) zadel Nino Komar. Ose so se na koncu veselile zmage s 30:19 ter uvrstitev v četrtfinale Pokalnega tekmovanja Slovenije.


Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil Bojanić s petimi zadetki, sledil mu je Mazej s štirimi.


V soboto čaka rokometaše Gorenja Velenja še zadnja tekma v rednem delu Lige NLB. V gosteh se bodo pomerili z ekipo Dobove.


Vladimir Bojanić, rokometaš Gorenja Velenja:

»Na zadnji tekmi proti Izoli smo se veliko naučili, predvsem to, da ne smemo nobenega nasprotnika podcenjevati. V to tekmo smo šli stoodstotno, si že na začetku priigrali prednost, v zadnjih 15 minutah pa so priložnost za igro dobili prav vsi igralci. Tako zmaga zasluženo potuje z nami v Velenje.«


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Pozna se, da nam manjka pet igralcev, to je dejstvo. Priložnost za igro so tako dobili mladinski igralci. Odigrali smo dobro tekmo in smo lahko, glede na situacijo, zadovoljni s predstavo.«


1/8 finala Pokala Slovenije, 11. marec, 18:00 (ŠC Police, Ajdovščina):

AJDOVŠČINA : GORENJE VELENJE 19:30 (9:15)

GORENJE VELENJE: Taletović (11 obramb), Husejnović (4 obrambe), Bojanić 5, Mazej 4, Levc 3, Grmšek 3, Komar 2, Mazaj 2, Tajnik 2, Miklavčič 2, Kavčič A. 2, Celminš 1, Matanović 1, Šol 1, Drobež 1, Šiško 1


FOTOGALERIJA

Prijavi se na e-novice

Prijavi se