Show menu

Verdinek ostaja v Velenju vsaj do leta 2022!

25. 2. 2020

Najboljši igralec in strelec lanske sezone Lige NLB, Matic Verdinek (189 cm, 1994), je z rokometnim klubom Gorenje Velenje nadgradil veljavno sodelovanje in tako ostaja v Šaleški dolini vsaj do konca sezone 2021/22!


25-letni rokometaš je v vrste os prestopil pred začetkom sezone 2017/18. V Mariboru je igral od leta 2013, poprej pa bil član celjskega kluba, v katerem je že kot kadet okusil tudi igranje v članski ekipi.


Matic je že v lanski sezoni povzročal nemalo preglavic gostujočim klubom in rešetal mrežo nasprotnikov. Prejel je priznanje Rokometne zveze Slovenje za najbolj koristnega igralca ter najboljšega strelca minule sezone. Tudi v letošnji sezoni se njegov strelski pohod ni ustavil. Trenutno zaseda drugo mesto na lestvici strelcev Lige NLB – na 18 tekmah je dosegel 125 zadetkov, s tekmo manj, kot ostali višjeuvrščeni igralci. Skupaj z evropskimi tekmami in Pokalom Slovenije pa je v letošnji sezoni dosegel kar 183 zadetkov, kar je povprečno 7 golov na tekmo.


Matic Verdinek, igralec Gorenja Velenja:

»V klubu sem zadovoljen, z ekipo se dobro razumemo, tako da nisem imel veliko pomislekov, da ne bi ostal tukaj. Dobro delamo, kar se kaže tudi na naših rezultatih. Mislim, da če bomo dlje časa skupaj smo sposobni še dosti dobrega narediti za ta klub, tako da sem vesel, da ostajam tukaj. Karkoli bo novega se bomo morali prilagoditi, tako kot smo se tudi v letošnji sezoni in verjamem, da bodo tudi rezultati prišli. Vzdušje je dobro v ekipi, pridobili smo tudi več navijačev na tekmah, vidi se, da so zadovoljni z nami. Ni velikih pritiskov, tako da lahko dobro sodelujemo tako z ekipo, kot tudi z vodstvom.«


Janez Gams, direktor Gorenja Velenja:

»Dejstvo, da je Matic podpisal novo pogodbo oz. da je podaljšal svoje sodelovanje do konca sezone 2021/22, je za ves klub veliko priznanje. Kljub spremembam, ki se v bodoče obetajo v našem klubu je Matic v klubu prepoznal sredino v kateri želi nadaljevati. Tu se počuti dobro in tudi v nekoliko manj rožnatih časih želi klubu pomagati. S tem je pokazal veliko pripadnost klubu ter hkrati dokazal, da ni zgolj izjemen rokometaš, ampak tudi človek, ki je lahko zgled vsem igralcem naših mlajših selekcij.«


MATIC VERDINEK

Igralno mesto: levo krilo

Višina: 189 cm

Rojen: 13. april 1994 (25 let)


Dosedanji klubi:

         -2013: Celje Pivovarna Laško

2013-2017: Maribor Branik

         2017-: Gorenje Velenje

Prijavi se na e-novice

Prijavi se