Show menu

V sredo na težko gostovanje k Trebanjcem

24. 2. 2020

Rokometaše velenjskega Gorenja v sredo čaka nova zahtevna tekma domače Lige NLB. Po sobotnem velikem uspehu v Španiji nad Ademar Leonom v Pokalu EHF, ose sedaj čaka vroče gostovanje v Trebnjem, kjer se bodo ob 19:00 pomerili s četrtouvrščeno ekipo domače lige.


Velenjčani, ki so se v ponedeljek ponoči vrnili iz gostovanja v Leonu, prav dosti časa za pripravo na nove tekmece ne bodo imeli. V sredo jih čaka težak obračun proti Trimu iz Trebnjega, ekipo, ki si je ravno z zmago na zadnji tekmi proti Mariborčanom zagotovila napredovanje v ligo za prvaka. Tam bodo varovanci Ivana Vajdla nastopili prvič po sezoni 2014/15.


Na tekmi jesenskega dela v Rdeči dvorani so bili boljši Velenjčani za zadetek (31:30), vendar so bile ose v 56. minuti že na varni razliki +5. Pred rokometaši Gorenja Velenja je torej zahtevna naloga, saj so Trebanjci že večkrat dokazali, da se borijo vse do zadnje sekunde.


Najboljši strelec pri Trimu je Gal Cirar, na 10. mestu Lige NLB s 93 zadetki na 19 srečanjih. Pri črno-rumenih je s 125 zadetki na 18 tekmah na drugem mestu lestvice Matic Verdinek.


Prenos obračuna iz Trebnjega si bo mogoče ogledati tudi na Šport Klub 3 s pričetkom ob 19:00.


Domen Tajnik, rokometaš Gorenja Velenja:

»V Trebnje odhajamo z dobro popotnico, zmago proti Ademar Leonu in verjamem, da bomo zato še bolj samozavestni. Zavedamo se, da nas čaka v proti Trimu ena zelo težka tekma, kjer bomo morali biti stoodstotno osredotočeni. Poskusili se bomo čim bolje pripraviti na domačine in seveda v Velenje prinesti novi dve pomembni točki.«


20. krog Lige NLB, 26. februar, 19:00 (Dvorana OŠ Trebnje):

TRIMO TREBNJE : GORENJE VELENJE

Prijavi se na e-novice

Prijavi se