Show menu

Velenjske ose na gostovanje v Španijo

20. 2. 2020

To soboto rokometaše Gorenja Velenja čaka nov preizkus v skupinskem delu Pokala EHF. Na gostovanju v Španiji se bodo ob 19.30 pomerili z Abanco Ademarjem Leonom in poskušali presenetiti nekdanje španske prvake.


Klub iz severozahoda Španije je bil ustanovljen leta 1956. Vse do poletja 1993 je bil razpet med tretje- in drugo ligaško konkurenco, nato pa se je le prebil v elitno špansko druščino, med katero moči meri še danes. Največji uspeh na domačih tleh je klub zabeležil leta 2001, ko se je prebil do naslova španskega prvaka. Minulo sezono je sklenil na 4. mestu španske lige, dve sezoni prej pa je ligaško tekmovanje končal na drugem mestu, takoj za Barcelono. V svojih vitrinah sicer premore še španski pokalni naslov (2001/02), dvakrat pa je osvojil tudi Pokal pokalnih zmagovalcev (1998/99, 2004/05).


Ekipa Gorenja Velenja se bo z Abanco Ademar Leonom pomerila že tretjič v zgodovini kluba. V sezoni 2017/2018 so namreč Velenjčani nastopili v elitni Ligi prvakov, kjer je bil v skupini C tudi rokometni klub iz Leona. Črno-rumeni so odprli Ligo prvakov prav s skalpom nekdanjih španskih prvakov, in sicer so bili v domači Rdeči dvorani, po izjemni obrambi Klemna Ferlina v zadnjih sekundah tekme, boljši za zadetek (23:22). Španci so se potem za poraz oddolžili na domačem terenu, kjer so bili boljši z 28:24.


Ekipa, ki jo vodi trener Manuel Cadenas Montañés v domačem prvenstvu trenutno zaostaja 5 točk za vodilno Barcelono. Najboljši strelec pri Ademar Leonu je David Fernández Alonso, ki je dosegel 90 zadetkov na 18. tekmah v španski ligi.


Tekma bo v soboto ob 19:30, neposredni prenos pa si bo mogoče ogledati na Šport TV 2.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Naš cilj je, da gremo v Španijo odigrati eno dobro tekmo, takšno kot znamo in da damo od sebe svoj maksimum. Tudi na tej tekmi nismo mi favoriti, zato bomo čim bolj osredotočili na našo igro in poskusili vzeti, kar nam bodo Španci ponudili. Na pot se sicer odpravljamo brez treh igralcev; Panjtarja, Drobeža ter Haseljića, ki je že končal s sezono. Na vsako tekmo gremo po zmago, tako bo tudi v Španiji, koliko možnosti bomo imeli, bomo pa videli.«


Pokal EHF – Skupina C

Sobota, 22. februar, 19:30 (Palacio de los Deportes de Leon)

ABANCA ADEMAR LEON : GORENJE VELENJE

Prijavi se na e-novice

Prijavi se