Show menu

Do novih dveh točk na šaleško-koroškem derbiju

19. 2. 2020

V sredo smo v velenjski Rdeči dvorani spremljali sosedski derbi med ekipama Gorenje Velenje ter Slovenj Gradec 2011. V domači dvorani so bili boljši črno-rumeni, ki so premagali tekmece z 28:22. 


Trener domače ekipe, Zoran Jovičić, tokrat ni mogel računati na poškodovane: Aljaža Panjtarja (poškodba zadnje stegenske mišice), Jerneja Drobeža (poškodba rame) ter Ibrahima Haseljića. Zanj je sezona že končana, saj so opravljene preiskave pokazale, da ima poškodbo sprednje križne vezi.


Tekmo sta obe ekipi začeli nekoliko zadržano. V igri je bilo videti veliko napak. Gostje so v prvih desetih minutah igre uspeli dvakrat povesti za zadetek. V 10. minuti srečanja je bilo 3:4, vendar so domači rokometaši izid hitro izenačili na 4:4. Uspešen je bil Miha Kavčič, ki je bil s šestimi zadetki tudi najboljši strelec srečanja. V 11. minuti je, po uspešno ubranjeni sedemmetrovki Alena Husejnovića, na drugi strani za 6:4 zadel Matic Verdinek. Ose so strnile obrambne vrste, vrata domače ekipe pa je uspešno zaklenil Emir Taletović, ki je obranil kar nekaj čistih priložnosti gostov. V 20. minuti je zadel Vlado Matanović za 8:5. Gostom iz Koroške nikakor ni uspelo najti recepta za obrambo Velenjčanov. V 30. minuti je za najvišje vodstvo s +5 (14:9) zadel M. Kavčič, na drugi strani pa je Vuk Milenković postavil izid polčasa – 14:10.


Drugi polčas so silovito začeli domačini. Vratarja domačih, Taletoviča, so v drugem polčasu gostje uspeli premagati šele po sedemmetrovki v 35. minuti, ko je Rok Cvetko zadel za 15:11. V 39. minuti je zadel Domen Tajnik za vodstvo s +6 (18:12). Tudi minuta odmora gostujočega trenerja, Sebastjana Soviča, ni pomagala. Ose so bile še naprej suverene v obrambi, saj so gostje v prvih 13. minutah drugega polčasa zadeli le dvakrat. V 43. minuti je za +8 (20:12) zadel M. Kavčič. Trener domače ekipe, Zoran Jovičić, je tako ponudil priložnost za igro tudi ostalim članom ekipe. V 59. minuti je svoj drugi zadetek na tekmi zadel mladi Timotej Grmšek in postavil tudi končni rezultat srečanja, 28:22.


Naslednja tekma čaka rokometaše Gorenja Velenja že v soboto, ko se bodo v Pokalu EHF v Leonu pomerili z ekipo Ademar Leona.


Miha Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja:

»Tekmo smo slabše odprli, v obrambi nismo bili pravi, tudi v napadu smo zgrešili kar nekaj čistih priložnosti. Nato smo ob pomoči vratarja Taletovića zaigrali boljše v obrambi in s hitrimi protinapadi naredili razliko, ki smo jo do konca tekme obdržali. Vesel sem, da se je na derbiju zbralo toliko navijačev in da smo na koncu mi osvojili novi dve točki ter se še približali drugemu mestu na lestvici.«  


Sebastjan Sovič, trener Slovenj Gradca 2011:

»Danes lahko rečemo, da je bil pravi derbi, s polno dvorano, vzdušje za sosedski derbi je bilo pravo. Igra je bila na obeh straneh dokaj raztrgana. Razočaran sem nad svojo ekipo, saj nismo verjeli, da lahko naredimo kaj več. Naredili smo ogromno številko napak, imeli tri obrambe vratarjev. Proti takšni ekipi kot je Gorenje je tako nemogoče zmagati. Čestitam domačinom za zasluženo zmago in jim želim vse dobro na evropski tekmi v Španiji. Kar se pa naše igre tiče bomo pa morali veliko stvari še izboljšati, predvsem pa bolj verjeti v sebe.«


19. krog Lige NLB, 19. februar, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje):
GORENJE VELENJE : SLOVENJ GRADEC 2011 28:22 (14:10)

GORENJE VELENJE: Taletović (14 obramb), Husejnović (1 obramba), Kavčič M. 6, Verdinek 5 (2), Matanović 3, Kavčič A. 3, Tajnik 3, Miklavčič 2, Grmšek 2,  Celminš 1, Okleščen 1, Šol 1, Bojanić 1, Levc, Mazej

Prijavi se na e-novice

Prijavi se