Show menu

Zoran Jovičić podpisal sodelovanje še za nadaljnji dve sezoni

18. 2. 2020

Člansko moštvo RK Gorenje Velenje je v lanski sezoni doživelo precejšnje spremembe. Po odhodu številnih rokometašev je bila podoba črno-rumenih precej osvežena in pomlajena. Takrat je tudi krmilo velenjske barke prevzel 44-letni Zoran Jovičić in s klubom sklenil sodelovanje do konca letošnje sezone. Po uspešnem delu in dobremu sodelovanju, so se v klubu odločili, da sodelovanje podaljšajo še za nadaljnji dve sezoni.


Rokometni klub Gorenje Velenje je lansko sezono pričel s popolnoma prenovljeno, mlado, neizkušeno in močno finančno racionalizirano ekipo. Kljub temu so drugič v zgodovini postali zmagovalci slovenskega pokala ter osvojili drugo mesto v državnem prvenstvu, kar je pokazatelj, da gredo stvari v pravo smer. Tako je ocenil tudi Zoran Jovičić, ki je prav lansko sezono prevzel mesto trenerja članske ekipe, sedaj pa podpisal sodelovanje še za nadaljnji dve. Po izjemno uspešni lanski sezoni, so ose letošnjo pričele nekoliko v krču, ampak od poraza v Celju, 9. oktobra lani, črno-rumeni do sedaj še niso izgubili tekme v državnem prvenstvu. Za piko na i letošnji sezoni, pa so se Velenjčani uvrstili še v skupinski del Pokala EHF, kjer nastopajo v družbi samih rokometnih velikanov.


Realnost slovenskega gospodarstva, majhnost trga in mačehovski odnos države do športa so razlog, da je že uvrstitev v skupinski del Pokala EHF izjemen uspeh. Ob pogledu na vse ostale udeležence tega tekmovanja je jasno, da so Velenjčani finančni »palček«. Dobremu delu trenerjev v  klubu, predanemu delu vseh ostalih trenerjev, pri katerih so se razvijali igralci v drugih klubih v preteklosti in angažiranosti mlade ekipe, se lahko zahvalijo, da letos v  »Osjem gnezdu« spremljajo tako znana in iminentna imena svetovnega rokometa.


V želji, da klub ostane dolgoročno vzdržen in uspešen, že nekaj let postopno znižujejo stroške svojega delovanja. Kljub temu pa želijo strmeti k najboljšemu na vseh področjih. V luči tega želijo tudi v bodoče s člansko ekipo pisati uspešno zgodbo, hkrati pa v mlajših selekcijah nadaljevati z načrtnim in kontinuiranim delom ter se utrditi kot ena najboljših rokometnih šol v tem delu Evrope. Podpis nove pogodbe z glavnim trenerjem članske ekipe je zato prvi korak k realizaciji teh ambicioznih ciljev!


Zoran Jovičić, glavni trener članske ekipe Gorenja Velenja:

»V klubu sem zadovoljen, dobro se počutim tukaj, zato sem se tudi odločil za to potezo. Imamo ekipo, s katero smo v zadnjem letu in pol naredili velik napredek in na tej poti bi radi gradili tudi naprej. Veseli me, da smo ekipa, ki diha skupaj, to mislim, da se odraža tudi na igrišču. Uspehi, ki smo jih osvojili v lanski sezoni, pa tudi v letošnji, ko smo že presegli cilje v evropskem tekmovanju, se za nas še zdaleč ne zdijo samoumevni. Ob koncu tekoče sezone bomo ponovno postavili nove cilje za naprej. S končno podobo ekipe za novo sezono bomo tudi videli kakšni bodo ti cilji. Moja želja je seveda, da bi obdržali čim več igralcev, kakšna je pa realnost bomo pa videli.«


Janez Gams, direktor Gorenja Velenja:

»Z Zoranom smo v preteklem obdobju spisali zelo uspešno zgodbo. Kljub občutnemu nižanju stroškov za delovanje kluba, rezultati članske ekipe, kljub letošnjemu slabšemu začetku sezone, niso trpeli. Osvojitve pokalnega naslova, drugega mesta v državnem prvenstvu in uvrstitve v skupinski del EHF pokala nam verjetno pred sezono 2018/19 ne bi pripisal še najbolj optimističen navijač. A na klub ne moremo gledati samo skozi prizmo rezultatov članske ekipe. Ko pogledamo na delovanje kluba kot celote, v kar štejem tudi vse rezultate mlajših selekcij, odnose znotraj kluba in odnose, ki jih imamo do lokalne skupnosti ter ostalih podpornikov, lahko resnično govorimo o uspešnem obdobju, ki je za nami. Nič od tega nam ne bi uspelo brez velike podpore predsednika kluba, celotnega upravnega odbora in vseh  ostalih podpornikov, navijačev in staršev otrok, ki trenirajo v klubu.  Zaradi velike odgovornosti do vseh zgoraj naštetih v sezono 2020/21 vstopamo s še dodatno optimiziranimi finančnimi sredstvi. Zato sem zelo vesel, da se Zoran kljub temu dejstvu dolgoročno vidi v »naši zgodbi«.  A to je zgolj prvi korak. Kar nekaj dela nas še čaka, da klub, v želji po dolgoročno vzdržnosti,  prilagodimo na novo finančno realnost. V zadnjih dveh sezonah smo pokazali, da je lahko »manj tudi več«. Da se s predanostjo, delom in požrtvovalnostjo da v športu doseči veliko. Verjamem, da nam bo to uspevalo tudi v bodoče in bomo še dolgo razveseljevali svoje podpornike, predvsem pa otrokom iz celotne Šaleške doline omogočali, da razvijajo svoj športni in človeški potencial.«

Prijavi se na e-novice

Prijavi se