Show menu

V nedeljo se obeta evropski spektakel v Rdeči dvorani

14. 2. 2020

Rokometaše Gorenja Velenja po visoki zmagi nad Ormožem v Ligi NLB čaka nova tekma skupinskega dela Pokala EHF. Tokrat bodo v domači Rdeči dvorani gostili francoski Nantes, kjer igrata tudi dve bivši osi – Rok Ovniček ter Senjamin Burić.


Za velenjskimi osami je uspešen uvod v drugi del prvenstva. Na domačem terenu so z visoko razliko premagali drugouvrščeno Ribnico ter remizirali s Celjani. V gosteh so se iz dveh gostovanj težkih gostovanj v Kopru ter Ormožu vrnili s polnim izkupičkom. Za varovance trenerja Zorana Jovičića je to dobra spodbuda pred nedeljsko evropsko tekmo, kjer bodo gostili francoskega podprvaka, HBC Nantes.


In kdo je pravzaprav HBC Nantes?


Gre za klub, ki je bil ustanovljen leta 1953, na najvišjem nivoju pa igra od sezone 2008/09, ko je prvič nastopil v prvi francoski ligi. To je tudi čas, ko je v klub prišel današnji trener Thierry Anti in od tega trenutka dalje klub raste. Prvo leto so bili dvanajsti, leto kasneje deveti, nato pa so se pet sezon uvrščali med četrtim in šestim mestom, v sezoni 2015/16 so prvič končali med prvimi tremi, leto kasneje na drugem mestu. Glede na to, da je francoska liga od nemške Bundeslige prevzela primat najboljše na svetu, to govori dovolj o kakovosti tega moštva, ki je leta 2017 osvojilo tudi francoski Pokal. Član francoske zasedbe je tudi Rok Ovniček, rokometaš, ki je prve rokometne korake napravil prav v velenjskem klubu. Član Nantesa pa je prav tako bivša osa, Senjamin Burić, ki je črno-rumene barve dresa nosil tri sezone (2013/14 – 2015/16). Najbolj zveneče ime zasedbe pa je zagotovo Makedonec Kiril Lazarov, ki je v ligi prvakov dosegel že več kot 1000 zadetkov.


NAJVEČJI USPEHI HBC NANTES:

 • Trikratni udeleženci Velux EHF Lige prvakov, 2017/18 (1/8 finala), 2017/18 (2. mesto), 2018/19 (1/4 finala)

•  Pokal EHF: drugo mesto 2012/13, 2015/16, četrtfinale 2013/14

•  Zmagovalci francoskega pokala 2017

•  Zmagovalci francoskega ligaškega pokala 2015


Tekma bo na sporedu v nedeljo ob 18:45, prenos si bo možno ogledati tudi na Šport TV 2.


Aleks Kavčič,rokometaš Gorenja Velenja:

»Nantes je evropska ekipa z zelo kvalitetnimi igralci in tudi v letošnji sezoni zagotovo ciljajo na najvišja mesta v Pokalu EHF. Vendar se ne predajamo in gremo v to tekmo tako, kot v vsako. Z borbeno igro bomo poskušali iztržiti dober rezultat. S polno Rdečo dvorano ter glasno spodbudo verjamemo, da nam lahko to uspe. Lepo vabim vse navijače, da nas pridejo podpreti in uživati v spektaklu.«


Pokal EHF – Skupina C

Nedelja, 16. februar, 18:45 (Rdeča dvorana, Velenje)

GORENJE VELENJE : HBC NANTES


Prijavi se na e-novice

Prijavi se