Show menu

Iz Ormoža z visoko zmago

13. 2. 2020

V športni dvorani Hardek v Ormožu so Velenjčani odigrali novo tekmo državnega prvenstva, in sicer je bil tokrat nasprotnik RK Jeruzalem Ormož. V gosteh so bili boljši rokometaši velenjskega Gorenja s 34:24.


Ormožani so se v začetnih minutah pokazali kot izjemno žilav nasprotnik in tako so v začetku srečanja tudi držali korak s črno-rumenimi.  V 4. minuti so imeli domači rokometaši priložnost iz hitrega protinapada, da povedejo s 3:1, a se je z obrambo izkazal Emir Taletović, na drugi strani pa izid izenačil Miha Kavčič (2:2). Kmalu za tem so velenjske ose, po zadetku Grega Okleščna, prišle tudi do prvega vodstva na tekmi (2:3). Obramba Velenjčanov ni blestela, kar so domači rokometaši izkoriščali in se dobro upirali vse do 20. minute. V 23. minuti je priložnost za prvo vodstvo s +3 (11:14) izkoristil Aleks Kavčič. Na odmor so gostje odšli s prednostjo štirih zadetkov, ko se je z obranjeno sedemmetrovko izkazal Taletović in postavil končni izid prvega polčasa – 13:17.


Ormožani so drugi polčas začeli izjemno slabo, saj so v prvih desetih minutah dosegli le dva zadetka. Zgodba na drugi strani je bila povsem drugačna, saj so gostje prikazali dobro obrambo, na čelu s Taletovičem ter dosegali lahke zadetke iz hitrih protinapadov. Prednost je v 38. minuti znašala že +10 (14:24), ko je po lepi podaji Domna Tajnika zadel kapetan os, David Miklavčič. Tudi po minuti odmora domačega stratega je bila zgodba podobna. Vrata v velenjski gol je zaklenil Taletović, priložnost za igro pa je trener Zoran Jovičič ponudil tudi mlajšim igralcem. V 48. minuti je za prednost s +13 (16:29) iz hitrega protinapada zadel Tadej Mazej. Žal je v 50. minuti nesrečno padel Ibrahim Haseljć, ki si je poškodoval koleno. Kako resna je poškodba bo znano v naslednjih dneh, ko bodo opravljene zdravniške preiskave. Ose so tekmo končale z desetimi zadetki razlike (24:34) in tako nadaljujejo niz neporaženosti v domači Ligi NLB.


Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil Matic Verdinek z devetimi zadetki, ki je tako prevzel prvo mesto na lestvici strelcev domače lige. Na 17. tekmah je dosegel 120 zadetkov.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Težko gostovanje je za nami. Ormož je zelo zahteven nasprotnik. Mislim, da smo danes odigrali zelo zavzeto, pametno in nismo popuščali. Razlika na koncu je rezultat dobre igre. Čestitke moji ekipi za garanje in zasluženo zmago.«


18. krog Lige NLB, 13. februar, 19.00 (Dvorana Hardek, Ormož):
JERUZALEM ORMOŽ : GORENJE VELENJE 24:34 (13:17)

GORENJE VELENJE: Taletović (12 obramb), Husejnović (3 obrambe), Verdinek 9 (5), Kavčič A. 6, Matanović 3 (1), Miklavčič 3, Kavčič M. 3, Okleščen 2, Mazej 2, Haseljić 2 (1), Tajnik 1, Bojanić 1, Celminš 1, Grmšek 1, Levc, Šol


FOTOGALERIJA

Prijavi se na e-novice

Prijavi se