Show menu

V četrtek po novi dve točki v dvorano Hardek

11. 2. 2020

Rokometaši Gorenja Velenja so v nedeljo odigrali prvo tekmo skupinskega dela Pokala EHF proti Magdeburgu, kjer so se tekmecem dobro upirali, a na koncu je bila razlika v kvaliteti vseeno prevelika, da bi lahko enakovredno parirali Nemcem. Sedaj jih čaka nov težak obračun v domači ligi, ko se bodo v gosteh pomerili z rokometaši Jeruzalem Ormoža.


Velenjska ekipa se je z Ormožani že srečala v jesenskem delu Lige NLB. Takrat so bili v Rdeči dvorani boljši črno-rumeni s +15 (37:22).


Ormožani imajo izjemno uspešno serijo rezultatov, ki so jo začeli v 11. krogu domačega prvenstva. Takrat so doma ugnali Slovenj Gradec (30:26), nato pa nanizali še pet zmag in remi v Škofji Loki (31:31). Sedem tekem, šest zmag in remi je izkupiček Ormožanov, ki so v igri za nastop v ligi za prvaka. Prav tako se lahko Velenjčani pohvalijo s serijo neporaženosti v domačem prvenstvu. Vse od poraza v Celju, 9. oktobra, so rokometaši iz Šaleške doline nanizali 10 zmag, na zadnji tekmi proti Celju pa remizirali. Glede na dobro formo obeh ekip se torej v Ormožu obeta pravi derbi.


Na prvem mestu lestvice strelcev domače Lige NLB se nahaja prav igralec Ormoža, Bojan Čudič, s 117 zadetki na 17 tekmah. Matic Verdinek pri Velenjčanih je na tretjem mestu lestvice, s 111 zadetki na 16 tekmah.


Matic Verdinek, rokometaš Gorenja Velenja:

»Zadnjo tekmo proti Ormožanom v Velenju smo odigrali dobro, predvsem v obrambi. Tako moramo odigrati tudi v četrtek, ne smemo jim pustiti, da se razigrajo in jih prisiliti v našo igro. Vemo, da je v Ormožu vroča dvorana, kjer je vedno težko igrati, zato bomo morali biti zbrani in dati od sebe svoj maksimum. Če bomo pokazali svojo igro mislim, da se lahko veselimo novih dveh točk. Ključ do uspeha pa bo zagotovo čvrsta obramba in zbranost v napadu.«


18. krog Lige NLB, 13. februar, 19.00 (Dvorana Hardek, Ormož):
JERUZALEM ORMOŽ : GORENJE VELENJE

Prijavi se na e-novice

Prijavi se