Show menu

Osice začele z drugim delom prvenstva

10. 2. 2020
Velenjske osice nadaljujejo z nastopi v državnem prvenstvu. Kadeti so se v soboto v četrtfinalni skupini D pomerili z vrstniki iz Kopra in zanesljivo zmagali z 38:28. V nedeljo so bili v mariborski dvorani Tabor uspešni Starejši dečki A, ki so Mariborčane premagali z 32:21. Mladinska ekipa pa je tokrat v 13. krogu prve mladinske lige nesrečno izgubila v zadnjih sekundah tekme proti Ormožanom - 22:23.
KADETI

KADETI


Tudi kadeti so začeli z nadaljevanjem prvenstva v četrtfinalni skupini D. V 1. krogu so se v domači dvorani pomerili z vrstniki iz Kopra. Predvsem na začetku so se gostje izkazali za zelo dobro ekipo in parirali domačim do rezultata 6:5 v 10. minuti. Sledila je izredno dobra igra osic, tako v napadu kot v obrambi, posledica pa je bil rezultat v 26. minuti, 19:6. Polčas se je tako končal z visokih 21:10.

V nadaljevanju smo prav tako z obeh strani spremljali hitro in dinamično igro. Končni rezultat  je bil tako na koncu 38:28 za osice, ki so tako v nadaljevanju prvenstva dosegle prvo zmago. Vsem igralcem čestitke za lepo predstavo. Že to soboto igralce Gorenja čaka gostovanje na Dolu pri Hrastniku.

Trener: Borut Plaskan


KADETI, 8. februar, 15.00 (Rdeča dvorana, Velenje):

Gorenje Velenje : Koper 38:28 (21:10)

Gorenje Velenje: Naglav (9 obramb), Pandol, Škrobot 8, Cvijetinovič 1, Ravnikar 6, Stropnik 4, Mlivić 4, Velić 7, Kamenicki 3, Hojnik 2, Blažinčič, Bizjak 2, Antlej, Karijašević 1, Miklavžina

STAREJŠI DEČKI A

STAREJŠI DEČKI A


Začetek tekme je bil v znamenju dobrih obramb na obeh straneh. Osice so si z borbo ter hitro igro priigrale 4 zadetke prednosti v prvem polčasu. Po prihodu iz slačilnice pa so fantje iz Velenja stopili na plin ter z visokim ritmom in dobrimi obrambami vratarja hitro povedli za 10 zadetkov. Na koncu so tekmo varno pripeljali do konca ter se veselili novih 2 točk.

Že v četrtek 13.2., čaka osice nova tekma proti ekipi Kopra.

Trener: Jaka Hrast


SDA, 9. februar, 12.00 (Dvorana Tabor, Maribor):

Maribor Branik : Gorenje Velenje 21:32 (11:14)

Gorenje Velenje: Mlivič 15, Cafuta 5, Pratnekar 5, Aristovnik 3, Drobež 3, Gril 1, Kuntarič, Dragič, Kalan; Dosedla (16 obramb)


MLADINCI

MLADINCI


Mladinska ekipa RK Gorenje Velenje se je v 13. krogu pomerila z vrstniki iz Ormoža. Tekmo so bolje odprli domačini in si v 20. minuti priigrali največjo prednost na tekmi - 4 zadetkov. Gostje so imeli velike težave s čvrsto in gibljivo velenjsko obrambo z odličnim Alenom Husejnovićem na golu. V napadu so ose uspešno zaključevali dobro pripravljene akcije in prvi polčas dobile z rezultatom 12:10. V drugem polčasu se Ormožani niso predali. Vztrajno so lovili domačine in jih v 42. minuti ulovili pri rezultatu 16:16. Sledila je zelo napeta končnica, ki so jo na koncu srečno in spretno dobili Ormožani z zmagovitim golom v zadnji sekundi.

Trener: Marko Oštir


MLADINCI, 9. februar, 18.30 (Rdeča dvorana, Velenje):

Gorenje Velenje : Jeruzalem Ormož 22 : 23 (12 : 10)

Gorenje Velenje: Logar, Mrkonjič, Komar 1, Radšel, Lah 2, Šiško 12, Mazaj, Mlivič, Velič 1, Ravnikar 6, Šmigoc, Koren, Hudovernik, Starc, Šuntner, Husejnovič (17 obramb)


Prijavi se na e-novice

Prijavi se