Show menu

Čas je za večni derbi v Rdeči dvorani

3. 2. 2020

Velenjčani so v nedeljo proti Kopru zabeležili še 10. zaporedno zmago v domačem prvenstvu. Časa za počitek ne bo, nov preizkus čaka ose že to sredo, ko se bodo varovanci Zorana Jovičića na domačem terenu pomerili z ekipo Celja Pivovarne Laško.


Varovanci Tomaža Ocvirka, ki so v domačem prvenstvu v letošnji sezoni še neporaženi, na 16 dosedanjih tekmah so namreč zabeležili prav toliko zmag. Z 32 točkami kraljujejo na vrhu lestvice in imajo 8 točk naskoka pred Velenjčani. Ekipi Velenja in Celja sta se v letošnji sezoni srečali že dvakrat, in sicer na uvodnem derbiju Superpokala v Slovenj Gradcu, kjer so slavili Celjani s 25:23 ter v državnem prvenstvu v Zlatorogu, kjer so Velenjčani izgubili z visokih 33:21. Čeprav je statistika na strani Celja, pa vendar ose s tekmo v tekmo dvigujejo formo in kažejo dobre predstave, tako v prvenstvu, kot v Evropi.  


Obračun z večnimi rivali je vedno nabit s posebno energijo zato verjamemo, da bosta obe ekipi maksimalno motivirani. Lepo vabimo vse rokometne privržence na derbi, ki bo v sredo ob 20:00 v velenjski Rdeči dvorani.


Aljaž Panjtar, rokometaš Gorenja Velenja:

»Glede na to, da smo z dvema zmagama odprli ta drugi del sezone, pričakujemo, da se bomo tudi proti Celju predstavili v takšni luči. Se pravi, da igramo našo igro, smo nepopustljivi, borbeni in jim ne pustimo, da prihajajo do lahkih priložnosti. Pričakujem eno trdno tekmo, nadejam se, da bomo mi narekovali tempo igre, ker potem imamo lepe možnosti za dober rezultat. Trda obramba in hiter protinapad je naš recept. Povabil bi tudi vse navijače, da nas pridejo podpret in da skupaj pridemo do te tako željene zmage.«


17. krog Lige NLB, 5. februar, 20:00 (Rdeča dvorana, Velenje):
GORENJE VELENJE : CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Prijavi se na e-novice

Prijavi se