Show menu

Nedelja prinaša tekmo v Kopru

31. 1. 2020

Velenjske rokometaše po sredini visoki zmagi nad Ribnico že to nedeljo čaka težko gostovanje na Primorskem. V koprski Bonifiki se bodo ob 17. uri pomerili z domačimi rokometaši.


Velenjska ekipa se je s Koprčani že srečala v jesenskem delu Lige NLB. Takrat so bili na prvi domači tekmi v Rdeči dvorani boljši črno-rumeni s 37:32. Varovanci Uroša Rapotca so trenutno s sedmimi zmagami in sedmimi porazi ter remijem na šestem mestu lestvice Lige NLB.


Na lestvici strelcev v državnem prvenstvu sta pri Koprčanih na 6. oz. 7. mestu, vsak s po 89 zadetki, najbolj uspešna Grega Krečič ter Tilen Sokolič. Pri Velenjčanih pa je na tretjem mestu lestvice Matic Verdinek s 102 zadetkoma in tekmo manj kot ostali.


Tekma bo na sporedu ob 17.15, prenos si bo možno ogledati tudi na TV SLO 2.


Benjamin Zbičajnik, pomočnik trenerja Gorenja Velenja:

»Tekma z Ribnico je bila pokazatelj, kako dobra ekipa je lahko ekipa Gorenja Velenja, kadar gredo fantje v tekmo zbrano, motovirano in predvsem z veliko željo po zmagi. V nedeljo nas čaka nedvomno zelo težka tekma proti Kopru. Koprčani so zadnje tekme prvega dela odigrali odlično in na domačem parketu predstavljajo zelo neugodnega nasprotnika. Fantje trenirajo odlično in verjamem, da bodo na nedeljskem obračunu dali ponovno vse od sebe, na igrišču "pustili srce" in se na koncu veselili uspeha.«


16. krog Lige NLB, 2. februar, 17.15 (Dvorana Bonifika, Koper):
KOPER : GORENJE VELENJE

Prijavi se na e-novice

Prijavi se