Show menu

Zmaga tudi na drugi prijateljski tekmi

17. 1. 2020

Rokometaši Gorenja Velenja so v petek odigrali še drugo prijateljsko tekmo proti ekipi iz Csurga. Tudi tokrat so se zmage veselili velenjski rokometaši, ki so madžarsko ekipo premagali s 30:26.


V ekipi črno-rumenih tudi tokrat zaradi lažje poškodbe ni bilo Emirja Taletovića. Prav tako so manjkali Vlado Matanović, ki trenutno na evropskem prvenstvu zastopa hrvaške barve, Ibrahim Haseljić, ki je del izbrane vrste Bosne in Hercegovine ter Andris Celminš, ki se je pridružil reprezentančni akciji reprezentance Estonije.


Z Madžarskim Csurgotom, kjer igrajo tudi tri bivše ose (Rok Zaponšek, Nejc Cehte ter Gregor Potočnik) so se Velenjčani srečali že v sredo v Csurgu, kjer so odigrali prvo pripravljalno tekmo v letošnjem letu. Tudi v gosteh so bili boljši Velenjčani s 33:28.


V prvem polčasu smo po pričakovanjih gledali izenačen dvoboj, kjer so bile ose v rahli prednosti. V 15. minuti je za prednost +2 zadel Vid Levc (8:6). Velenjčani so po zaslugi čvrste obrambe, na čelu z Aljažem Panjtarjem v vratih, prihajali do lahkih zadetkov iz hitrih protinapadov. Do konca polčasa se je zasedba iz Madžarskega Csurga uspela približati na zadetek zaostanka (17:16).


Drugi polčas so se črno-rumeni v 46. minuti po zadetku kapetana Davida Miklavčiča odlepili na +4 (25:21). Prednost so do konca srečanja tudi ohranili. Trener Velenja, Zoran Jovičić, je priložnost za igro ponudil tudi mlajšim igralcem. Končni rezultat 30:26 je postavil Tajnik iz sedmih metrov.


Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil Aleks Kavčič s šestimi zadetki, sledil mu je Matic Verdinek s petimi.


Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja:

»Tekmo smo odprli agresivno v obrambi in s tem dosegali lahke gole v napadu. Z rotacijo smo poizkušali držati visok tempo in delili minutažo med vse igralce ter si priigrali minimalno prednost do polčasa. V drugem polčasu smo stopili na plin in tekmo mirno pripeljali do konca. Počasi gradimo igro, vendar nas čaka še veliko dela. Kljub temu je tekma z močno ekipo Csurgoi-a dobra popotnica za nadaljevanje zimskih priprav.«

 

Pripravljalna tekma, petek, 17. januar (Rdeča dvorana, Velenje):

GORENJE VELENJE : CSURGOI KK 30:26 (17:16)

Gorenje Velenje: Panjtar (11 obramb), Husejnović (1 obramba), Kavčič A. 6, Verdinek 5, Tajnik 4 (4), Miklavčič 4, Mazej 2, Grmšek 2, Kavčič M. 2, Levc 1, Šol 1, Okleščen 1, Bojanić 1, Drobež, Mazaj

Prijavi se na e-novice

Prijavi se