Show menu

Velenjske ose pričele s pripravami na drugi del sezone

4. 1. 2020

Rokometaši Gorenja Velenja so se v petek zbrali na prvem treningu novega leta. Varovance Zorana Jovičića v januarju čaka nekaj prijateljskih tekem, prvi pravi preizkus pa je pred njimi že 29. januarja v Rdeči dvorani, ko se bodo na zaostali tekmi 15. kroga Lige NLB pomerili z drugouvrščeno Ribnico.


Trener Jovičić v prvem delu priprav ne bo mogel računati na Vlada Matanovića, ki je del hrvaške reprezentance, Ibrahima Haseljića, ki je prisoten v reprezentanci Bosne in Hercegovine ter na Andrisa Celminša, ki se je prav tako pridružil reprezentančni akciji Estonije.


Ose čakajo predvidoma tri pripravljalne tekme, dvakrat (v gosteh in doma) se bodo pomerili z madžarskim Csurgom, 22. januarja pa jih čaka še domač obračun proti avstrijskim Ferlachom. Teden dni kasneje bo na vrsti že pomembna tekma za črno-rumene, kjer začenjajo boj za drugo mesto v državnem prvenstvu proti ekipi Ribnice.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»V naslednjem mesecu se moramo predvsem dobro pripraviti, saj nas čaka hud ritem tekem v februarju in marcu. Že 29. začenjamo drugi del sezone z derbijem proti Ribnici, nato nas čaka gostovanje v Kopru in pa derbi s Celjani. Potem je tukaj že Pokal EHF, ko potujemo v Magdeburg, nato pa naprej tekme v ritmu sreda-sobota, skoraj do konca marca, tako da nas čakata res izjemno težka meseca. Moja želja je, da ostanemo vsi zdravi. Zaradi reprezentance nam manjkajo trije igralci – Matanović, Haseljić in Celminš. Tajnik še vedno okreva po poškodbi. Upam, da bodo priprave potekale po načrtih, brez poškodb ter da bomo uspešno pričeli nadaljevanje v drugi del sezone.«


PRIPRAVLJALNE TEKME:

15. januar, 17.00 (Csurgo):

CSURGOI : GORENJE VELENJE

17. januar, 17.00 (Rdeča dvorana, Velenje):

GORENJE VELENJE : CSURGOI 

22. januar, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje):

GORENJE VELENJE : FERLACH


FOTOGALERIJA

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me