Show menu

Velenjske ose do šeste zaporedne zmage v domačem prvenstvu

29. 11. 2019

V velenjski Rdeči dvorani so ta petek gostovali rokometaši Urbanscape Loke. Na tekmi 12. kroga Lige NLB so bili rokometaši Gorenja Velenja od gostov boljši s 37:27.


Na tekmi trener Zoran Jovičić ni mogel računati na že dlje časa poškodovanega Domna Tajnika, prav tako je zaradi lažje poškodbe tekmo izpustil Vlado Matanović. Priložnost za igro je tako trener domačih ponudil članu mladinske selekcije, Petru Šišku.


Tekmo so z zadetkom odprli gostje in držali stik z domačimi vse do 4. minute, ko je bil rezultat 2:2. Nato so vajeti v svoje roke vzeli Velenjčani. V 6. minuti je svoj že tretji zadetek na tekmi dosegel Matic Verdinek za rezultat 5:2. Že v naslednji minuti je po odlični obrambi Emirja Taletovića zadel Žan Šol za +4 (6:2). Ločani nikakor niso našli pravega recepta za igro Velenjčanov, slednji so tako svojo prednost le še povečevali. Črno-rumeni so igrali odločno tako v napadu kot v obrambi in prikazali povsem drugo igro kot na prvi letošnji tekmi proti Ločanom. V 18. minuti je na prazen gol zadel Verdinek in popeljal črno-rumene do vodstva z 11:5. Do najvišje prednosti prvega polčasa so prišli Velenjčani v 23. minuti, ko je za +9 (15:6) zadel Ibrahim Haseljić. V 27. minuti so za 17:10 zadeli gostitelji in postavili rezultat prvega polčasa.


Drugi polčas se je začel izenačeno, na obeh straneh smo do 32. minute videli dva hitra zadetka (19:12). Nato je Miha Kavčič v 34. minuti s hitrim protinapadom ose ponovno popeljal do vodstva s +9 (21:12). Gostje so sicer v 43. minuti, po dveh domačih izključitvah, uspeli priti na šest golov zaostanka (25:19), a bližje se niso uspeli približati. V 47. minuti je iz hitrega protinapada zadel Verdinek in popeljal ose do vodstva z 28:20. V vratih je v drugem polčasu Taletoviča zamenjal Aljaž Panjtar, ki se ni izkazal samo z dvanajstimi obrambami, temveč je v 50. minuti zadel tudi na prazen gol in povišal vodstvo na +10 (31:21). Za igro so dobili priložnost tudi vsi mlajši igralci, tako je v 55. minuti svoj prvi gol v letošnji sezoni za 34:24 zadel mladi Peter Šiško. Med strelce se je prav tako vpisal član mladinske selekcije, Timotej Grmšek. Rokometaši iz Šaleške doline so se na koncu veselili zmage s 37:27. Tako so Velenjčani prišli še do šeste zaporedne zmage v domačem prvenstvu in zasedli trenutno tretje mesto na lestvici.


Najboljši strelec Velenjčanov je bil z desetimi zadetki Verdinek, po šest sta jih dodala Miha in Aleks Kavčič. Izkazala sta se tudi vratarja, ki sta skupaj zbrala 20 obramb.


Rokometaši Gorenja se bodo prihodnjo soboto v gosteh pomerili z ekipo iz Novega mesta.


Aljaž Panjtar, rokometaš Gorenja Velenja:

»Na tekmo smo se dobro pripravili, saj smo se v Škofji Loki v letošnji sezoni že opekli. Od prve minute naprej smo šli na vso moč in to se je izkazalo za odločilno. Videli smo veliko zadetkov, igra je bila hitra in dinamična, privlačna tudi za gledalce.«


Peter Šiško, rokometaš Gorenja Velenja:

»Odigrali smo tako, kot smo se zmenili v garderobi. Na začetku smo naredili razliko, ki smo jo zadržali do konca polčasa. Tudi v drugem polčasu se je igra stopnjevala in tako smo tudi mlajši igralci dobili priložnost za igro. Vesel sem, da sem dobil priložnost in pomagal ekipi k zmagi.«


12. krog Lige NLB, 29. november, 19.15 (Rdeča dvorana, Velenje):

GORENJE VELENJE : URBANSCAPE LOKA 37:27 (17:10)

GORENJE VELENJE: Panjtar (12 obramb), Taletović (8 obramb), Verdinek 10 (2), Kavčič A. 6, Kavčič M. 6, Šol 4 (2), Haseljić 2, Bojanić 2, Celminš 2, Miklavčič 1, Mazej 1, Grmšek 1, Šiško 1, Okleščen, Drobež, Levc


FOTOGALERIJA

Prijavi se na e-novice

Prijavi se