Show menu

V sredo na derbi v Celje

7. 10. 2019

Velenjčani so v nedeljo v Srbiji zabeležili prvo evropsko zmago v letošnji sezoni, in sicer so v Pokalu EHF premagali ekipo Metaloplastike z 32:24 in si tako priigrali lepo razliko pred povratnim srečanjem v Rdeči dvorani. Časa za počitek ne bo, nov preizkus čaka ose že v sredo, ko se varovanci Zorana Jovičića odpravljajo na vroče gostovanje v Celje.


Varovanci Tomaža Ocvirka, ki so v domačem prvenstvu še neporaženi, so na vseh petih dosedanjih domačih tekmah zabeležili prepričljivo zmago in si vrh lestvice z desetimi točkami delijo z ekipo Ribnice. Ekipi Velenja in Celja sta se v letošnji sezoni že srečali, in sicer na uvodnem derbiju Superpokala v Slovenj Gradcu, kjer so slavili Celjani s 25:23. Čeprav so rokometaši iz Šaleške doline sezono v državnem prvenstvu začeli zelo klavrno, se iz tekme v tekmo dvigujejo in na zadnjem obračunu proti Metaloplastiki, smo lahko videli kar nekaj lepih akcij, ki so krasile ose že v lanski sezoni.


Obračun z večnimi rivali je vedno nabit s posebno energijo zato verjamemo, da bosta obe ekipi maksimalno motivirani. Derbi bo v sredo ob 17:30 v celjski dvorani Zlatorog, tekmo pa si lahko ogledate tudi na TV SLO 2 s prenosom ob 17:15. 


V lanski sezoni sta imela kapetan celjskega ter velenjskega kluba dogovor, da bo tisti klub, ki bo na medsebojni derbi zvabil več gledalcev ter bo imel več všečkov na objavah, ki promovirajo omenjena obračuna, na koncu veliki zmagovalec. In veliki zmagovalci smo bili tokrat MI! Med to stavo sodi tudi dogovor, da imajo vsi imetniki sezonskih vstopnic Gorenja Velenja prost vstop na tekmo v Zlatorogu.


Na blagajni pred dvorano pokažite svojo sezonsko vstopnico in prejeli boste brezplačno vstopnico za ogled derbija.


Benjamin Zbičajnik, pomočnik trenerja:

»Na tekmo s Celjem se pripravljamo enako kot na vse ostale. Pogledali si bomo video analizo, čeprav nasprotnika že dobro poznamo. V tekmo bomo šli stoprocentno in maksimalno angažirano. Tekmeci se med seboj zelo dobro poznamo, tako da med ekipama ni nobenih večjih skrivnosti. Tekma med večnimi rivali daje še poseben naboj in menim, da se bo zmage veselila ekipa, ki bo imela boljši dan ter psihična pripravljenost posameznikov na samo tekmo. Lepo vabim tudi vse naše navijače, da nas pridejo podpret v Celje in so naš osmi igralec.«


Vlado Matanović, rokometaš Gorenja Velenja:

»Za nami je težka tekma, ki smo jo odigrali zelo dobro, ampak časa za počitek ne bo, sedaj so vse misli usmerjene v Celje. Čaka nas nova težka tekma na katero se moramo maksimalno pripraviti. Vemo, da je pred nami eden najbolj vročih derbijev. Imeli smo kar nekaj spodrsljajev na začetku sezone, zato vemo, da je to za nas zelo pomembna tekma in da moramo biti na igrišču stoprocentni.«


6. krog Lige NLB, 9. oktober, 17.30 (dvorana Zlatorog, Celje):
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : GORENJE VELENJE

Prijavi se na e-novice

Prijavi se