Show menu

V nedeljo se za Velenjčane začenja evropska sezona

4. 10. 2019

Rokometaši Gorenja Velenja v nedeljo pričenjajo z evropskimi tekmami. V Pokalu EHF se bodo v 2. krogu kvalifikacij pomerili s srbsko Metaloplastiko. Prvi obračun čaka ose v Srbiji, teden dni kasneje pa v domači Rdeči dvorani.


Nekoč slovita ekipa iz Šabca v kateri so nastopali številni legendarni rokometaši (med njimi tudi zdajšnji slovenski selektor Veselin Vujović) se lahko pohvali z dvojnim naslovom nekdanjega pokala prvakov iz sezon 1984/85 in 1985/86. V letošnji sezoni so v regionalni ligi Seha na dosedanjih treh tekmah premagali beloruski Meškov iz Bresta ter izgubili proti hrvaškemu Zagrebu ter makedonskemu Rabotniku.


Po tem, ko Velenjčani niti ene tekme pripravljalnega obdobja niso odigrali v popolni postavi, tudi na tej tekmi trener Zoran Jovičić ne bo mogel računati na vse svoje fante. Doma bo ostal Vid Levc, ki si je na treningu poškodoval gleženj.


Tekma med Metaloplastiko in Gorenjem bo v nedeljo, 6. oktobra v Šabcu, povratna pa teden dni kasneje, 13. oktobra, v domači Rdeči dvorani.


V nadaljevanje tekmovanja se bo prebila ekipa, ki bo imela v skupnem seštevku obeh tekem (doma in v gosteh) boljšo razliko med danimi in prejetimi zadetki. V primeru neodločenega izida bo napredovalo moštvo, ki bo na gostovanju doseglo več zadetkov.


Prenos tekme iz Šabca si lahko ogledate na programu Š2 ob 18.55.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

“Zagotovo pričakujem težko tekmo. Igramo z nekoč slovito ekipo iz bivše Jugoslavije. Ekipa ima tradicijo, gre za mlado ekipo, željno dokazovanja, zato nas čaka zelo težko delo. Na njih se bomo kar se da dobro pripravili in upali, da se uvrstimo v glavni del tekmovanja."


Matic Verdinek, rokometaš Gorenja Velenja:

“Pred nami je prva EHF tekma v letošnji sezoni. V kolikor bomo dali od sebe svoj maksimum, menim, da jih lahko premagamo. Tako kot smo videli na tekmi proti Kopru, smo dobro začeli, potem smo imeli malo nihanj v igri. Upam, da bo teh nihanj tokrat čim manj in da se bomo lahko veselili prve evropske zmage. Resda sta to dva polčasa, ampak že na prvi tekmi moramo pokazati svoj maksimum in upati na zmago. Tako bo na domačem parketu lažje.”


POKAL EHF, 2. KROG KVALIFIKACIJ

1. tekma, 6. oktober, 19.00 (Šabac, Srbija):
METALOPLASTIKA : GORENJE VELENJE


2. tekma, 13. oktober, 19.00 (Velenje, Rdeča dvorana):
GORENJE VELENJE : METALOPLASTIKA

Prijavi se na e-novice

Prijavi se