Show menu

Za gol prekratki v Ribnici

28. 9. 2019

Ose so se v soboto odpravile na vroče gostovanje v Ribnico. Ribničani, ki so letos še brez poraza so bili tudi tokrat boljši tekmec. Zmaga z 28:27 je ostala doma.


Velenjčani so začeli silovito in s tremi zaporednimi protinapadi v 4. minuti povedli s 3:0. Domačini so se kmalu prebudili in z delnim izidom 6:0 prišli do vodstva s 6:3. V 16. minuti je bil izključen Vlado Matanović, kar je bila že tretja dvominutna izključitev za goste. Ribničani so v 19. minuti prišli do najvišjega vodstva s štirimi zadetki (11:7), vendar so se rokometaši Gorenja hitro pobrali in v 23. minuti je iz hitrega protinapada zadel Ibrahim Haseljić za gol zaostanka (11:10). To je bilo dovolj, da je trener Ribnice vzel minuto odmora in tudi uspešno zaključil naslednji napad (12:10). Rokometaši Riko Ribnice so do konca prvega polčasa obdržali vodstvo dveh zadetkov in v garderobo odšli z rezultatom 15:13.


V prvem napadu drugega polčasa so domačini zadeli svojo četrto sedemmetrovko na srečanju za 16:13. A ose se niso predale in v 41. minuti srečanja je izid na 19:19 izenačil Domen Tajnik. Sledile so izenačene minute, nato pa so se rokometaši iz Ribnice znova odlepili in v 53. minuti izenačili najvišje vodstvo na tekmi s +4 (26:22). Črno-rumeni so se v 56. minuti z delnim izidom 3:0 ponovno približali domačinom (27:26). Sledila je razburljiva končnica, kjer so imeli Velenjčani v 57. minuti priložnost za izenačenje a je niso izkoristili. Naslednji napad Ribnice se je končal z rdečim kartonom za Vida Levca, ki je po obrazu nenamerno udaril domačega igralca. Odločilni gol za 28:26 so Ribničani dosegli v 59. minuti. V zadnjem napadu je iz sedemmetrovke rezultat na končnih 28:27 znižal Tajnik.


Najboljši strelec srečanja je bil Matic Verdinek s šestimi zadetki, sledil mu je Domen Tajnik s petimi.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Mislim, da sta bili želja in volja na vrhunskem nivoju, ampak če želiš premagati Ribnico ne smeš zgrešiti toliko čistih priložnosti. Imeli smo priložnost, ampak je zaradi zgrešenih strelov in drugih stvari, ki se niso poklopile tako kot bi se morale, nismo uspeli izkoristiti. »


Aleks Kavčič, igralec Gorenja Velenja:

»Tekmo smo dobro odprli, potem pa so se ponovile te naše napake. Iz 0:3 smo prišli na 6:3, potem pa smo jih čez celotno srečanje stalno lovili. Smo jih ujeli, pa so ponovno povedli in to nam je pobralo ogromno energije. Na koncu nam je zmanjkalo tudi nekaj športne sreče, mogoče kakšna priložnost, ki je ne bi smeli zgrešiti in ponovno smo ob dve točki.«


4. krog Lige NLB, 28. oktober, 19.00 (Ribnica):
RIKO RIBNICA : GORENJE VELENJE 28:27 (15:13)

GORENJE VELENJE: Taletović (11 obramb), Husejnović, Verdinek 6 (1), Tajnik 5 (5), Kavčič M. 4, Šol 3, Kavčič A. 2, Matanović 2, Haseljić 2, Miklavčič 1, Levc 1, Okleščen 1, Celminš, Mazej, Drobež, Bojanić

Prijavi se na e-novice

Prijavi se