Show menu

Štab velenjske ekipe dopolnila nekdanja uspešna atletinja

18. 7. 2019

Za telesno pripravo rokometašev prve ekipe velenjskega kluba bo v prihodnji sezoni skrbela Nina Djordjevič, nekdanja profesionalna športnica in trenutno uspešna kineziologinja.


Štab črno-rumenih bo v prihodnji sezoni doživel nekaj sprememb. Glavnemu trenerju Zoranu Jovičiću bosta po odhodu Vanje Kralja pomagala Benjamin Zbičajnik, ki bo prevzel vlogo pomočnika trenerja, ter Nina Djordjevič, ki bo skrbela za telesno pripravo velenjskih os.


Djordjevičeva se je petnajst let resno ukvarjala z atletiko, od tega pet let profesionalno. Njena disciplina je bil skok v daljino. Življenjska in športna pot jo je odpeljala tudi v Združene države Amerike (Kansas State University) kjer je leta 2011 z najvišjo nagrado za študente športnike zaključila študij kineziologije. V času študija je bila večkratna finalistka NCAA (National College Athletic Association) tekmovanja, medalistka takratne BIG XII konference, rekorderka Kansas State University v skoku v daljino, po vrnitvi v Slovenijo pa še večkratna članska državna prvakinja in finalistka Evropskega atletskega prvenstva na prostem (Zurich, 2014) in v dvorani (Praga, 2015).


Po končani profesionalni karieri se je odločila za novo poglavje. Že četrto leto deluje kot kineziologinja, zasebno in pod okriljem fizioterapije Fiziopro. Sodeluje s profesionalnimi odbojkarji, rokometaši, nogometaši, atleti, smučarji, deskarji na snegu, nordijskimi kombinatorci, alpinisti, plavalci in tudi z mladimi športniki. Deluje na področju športne rehabilitacije, korekcije drže in mišičnih neravnovesij ter kondicijske priprave.


S svojim profesionalnim odnosom, discipliniranostjo in znanjem bo Nina pomemben in dobrodošel člen članske ekipe velenjskega kluba v prihodnji sezoni.


Nina Djordjevič:

»Z veseljem sem sprejela povabilo v črno-rumeno družino. RK Gorenje Velenje je klub z bogato tradicijo in verjamem, da bom s svojim znanjem in zagonom pripomogla k uresničitvi najvišjih ciljev.«

Prijavi se na e-novice

Prijavi se