Show menu

Spremembe v trenerski shemi mlajših selekcij

9. 7. 2019

Za mladimi velenjskimi rokometaši je uspešna sezona. Vse mlajše selekcije so v pretekli sezoni nastopile na finalnih turnirjih. Prihajajo pa že novi izzivi in z novo sezono tudi nekaj sprememb na položajih trenerjev mlajših selekcij.


Ob odhodu Vanje Kralja in Klemna Luzarja je bilo potrebno v trenerske štabe mlajših selekcij uvesti nekaj sprememb. V klub se vrača Borut Plaskan, ki bo prevzel vodenje kadetske ekipe, mladince pa bo treniral Marko Oštir (več). Ostajata tudi Jaka Hrast, ki je lansko sezono mlajše dečke A popeljal do prvega mesta v državi, v prihodnji pa bo treniral selekcijo starejših dečkov A. Miha Dobnik bo svoje rokometno znanje delil s selekcijo mlajših dečkov A, v lanski sezoni pa je bila pod njegovim okriljem selekcija mlajših dečkov B.


Slednjo s prihajajočo sezono prevzema Jani Škerlak. Novinec med trenerji velenjskega kluba, ki pa klub več kot dobro pozna. Svojo rokometno pot je začel v Rokometnem klubu Gorenje Velenje, kjer je igral za vse mlajše selekcije, kasneje tudi za člane. Športno pot je nato nadaljeval pri RK Sevnica ter kasneje pri ljubljanskem Slovanu. V lanski sezoni je kot pomočnik trenerja selekcije starejših dečkov B pomagal dolgoletnemu prijatelju Benjaminu Zbičajniku. Ta z novo sezono postaja desna roka članskega trenerja Zorana Jovičića (več), Škerlak pa prevzema vlogo trenerja mlajših dečkov B.


Jani Škerlak:

»Zelo sem vesel, da se dobil priložnost v matičnem klubu delovati kot trener ene od mlajših selekcij. Neizmerno uživam v delu z mladimi upi in v veselje ter ponos mi bo predajati svoje izkušnje in znanje na mlade rokometaše. Rokomet je velik del mojega življenja zato že komaj čakam na vse nove izzive in dogodivščine, ki jih bo prinesla prihajajoča sezona.«

Prijavi se na e-novice

Prijavi se