Show menu

Mlajši dečki A državni prvaki

18. 5. 2019

V soboto je v dvorani Šolskega centra Velenje potekal finalni turnir najboljših štirih ekip selekcije mlajši dečki A. Prvega mesta in naslova državnih prvakov so se veselili domači rokometaši.


Ekipe so na zaključnem turnirju prikazale izjemne predstave. Borbenost, požrtvovalnost, želja in domiselnost so krasile prav vse obračune. Mladi rokometaši so dokazali, da se za prihodnost slovenskega rokometa ni bati.


Četrto mesto so osvojili rokometaši iz Celja, tretji so bili rokometaši ŠRD Škofljica, drugi pa Škofjeločani. Naslova državnih prvakov so se veselili domači rokometaši, rokometaši Gorenja Velenja.


Velenjčani so že na prvi tekmi pokazali, da želje in borbenosti ne manjka. S 14:10 so premagali ekipo ŠRD Škofljica. Na parket so ponovno stopili po drugi tekmi, tokrat jim je nasproti stala ekipa iz Škofje Loke. Po izredno napeti končnici so velenjske osice zabeležile 2. zmago. Od rokometašev Urbanscape Loke so bili Velenjčani boljši z 17:16. Na tretji tekmi, tekmi ob pričetku katere so se domači rokometaši že lahko veselili naslova, pa so črno-rumeni morali priznati premoč Celjanom.


Z odličnimi predstavami ter dvema zmagama so se Velenjčani ob glasni podpori navijačev veselili naslova državnih prvakov.


Jaka Hrast, trener mlajših dečkov A:

»Rad bi čestital vsem ekipam za odlično igro na turnirju. Mi smo se na vseh tekmah borili po svojih najboljših močeh. Moji fantje so igrali borbeno, tako kot na vseh tekmah te sezone. Na koncu smo se zasluženo veselili 1. mesta ob neverjetni podpori domačih navijačev.«


1. tekma

RK GORENJE VELENJE : ŠRD ŠKOFLJICA 14:10 (7:5)

RK Gorenje Velenje: Kopušar, Sebanc, Guček, Štruc, Plešnik 1, Novak, Dragič 3, Kalan 2, Laznik, Prapotnik 2, Podvratnik, Zadravec, Šeliga 3, Borovnik 2, Glinšek, Pečečnik 1.


2. tekma

RD URBANSCAPE LOKA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 19:18 (11:7)


3. tekma

RK GORENJE VELENJE : RD URBANSCAPE LOKA 17:16 (8:7)

RK Gorenje Velenje: Kopušar, Sebanc, Guček, Štruc, Plešnik, Novak, Dragič 7, Kalan 3, Laznik, Prapotnik 2, Podvratnik, Zadravec, Šeliga 1, Borovnik 1, Glinšek 3, Pečečnik.


4. tekma

ŠRD ŠKOFLJICA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 17:15 (8:8)


5. tekma

RD URBANSCAPE LOKA : ŠRD ŠKOFLJICA 16:11 (8:7)


6. tekma

RK GORENJE VELENJE : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 13:20 (8:10)

RK Gorenje Velenje: Kopušar, Sebanc, Guček, Štruc, Plešnik, Novak, Dragič 5, Kalan 1, Laznik, Prapotnik 3, Podvratnik, Zadravec, Šeliga, Borovnik 2, Glinšek, Pečečnik 2.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me